У Львівській мерії обурені тим, як вони затягнули з електронним квитком

kvfile59333153_747a67c0-800x445

Запровадження електронного квитка у Львові можна очікувати в серпні-вересні 2020 року. Такий новий прогноз озвучили у мерії. Там також пояснили, чому виникла чергова затримка у реалізації проекту.

Якщо вірити міським посадовцям, то вона сталася через Європейський банк реконструкції та розвитку, а точніше його консультантів.

«Є величезний плюс, що ми йдемо з такою інституцією, бо це надійно, якісно, з гарантією і дозволяє залучити компанії світового рівня. Але є величезний мінус, який мене обурює – що ми так довго це робимо. Перший етап ми планували завершити ще у травні. Але він затягнувся з простої, але важливої для нас причини. Консультанти закінчили свій аналіз і дали пропозицію пропустити лише дві компанії на фінальний етап. Ми задумалися, чи цього буде достатньо для адекватної конкуренції. Лише дві компанії – це можливе здорожчання проекту і, крім цього, ми просто відсічемо тих, хто міг би бути учасником і потім будемо мати скарги. А якщо буде скарга, то це означає ще півроку-рік затримки. Тому ми на це не погодилися, вивчили все достеменно і побачили, що три компанії може бути допущено на фінальний етап. І тут в нас виникли розбіжності з консультантами. Тоді банк долучив ще одних консультантів, це зайняло десь 6 тижнів, замість двох. Але банк став на нашу сторону. Консультанти відкоригували свій звіт і відправили його у банк. Тепер ми чекаємо підтвердження банку, що перший етап завершено і три  компанії проходять у фінальний етап», – пояснює заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

За його словами результат звіту буде відомо за 1-2 тижні.

«Для нас важлива якість і ціна. На першому етапі ми з’ясували чи достатньо у них досвіду, а на другому етапі вони будуть змагатися лише за ціною. І ми дуже сподіваємося, що вже три учасники забезпечать нам найкращу цінову пропозицію. Після того ми визначаємо переможця, узгоджуємо його з банком і підписуємо контракт», – додає Андрій Білий.

При цьому в ЛМР відмовляються повідомити назви компаній, які повинні бути допущені до другого етапу, посилаючись на політику і правила закупівлі ЄБРР. Натомість називають суму, яку місто уже сплатило за резервування кредиту – 2,9 млн.грн.

За словами Андрія Білого, цього року розпочнуть монтаж обладнання і тестування системи на маршрутах, а наступного року – повністю запустять електронний квиток.

«Ми планували підписати договір у липні, а зараз йдеться про серпень-вересень, тобто це на два місяці пізніше. Це та затримка, на яку ми мали піти, і так ми прийняли найкраще рішення в цій ситуації. До кінця цього року маємо вже почати проводити тести, як система працює, чи людям все зрозуміло, і почати видавати картки. Будемо переключати поступово певну кількість маршрутів на нову модель оплати або додавати її до чинної. І лише після того, як обладнаємо весь рухомий склад, зможемо переключити повністю на електронний квиток. Це буде розтягнуто у часі, бо, наприклад, видати 200 тисяч пільгових карток за 1 місяць неможливо. Також за 1 день не можливо встановити обладнання на тисячу транспортних засобів», – каже Андрій Білий.

Нагадаємо, 17 листопада 2016 року ЛКП «Львівавтодор» та ЄБРР підписали договір на суму 10 млн. євро щодо впровадження у Львові автоматизованої системи оплати проїзду у громадському транспорті (е-квиток). Загальна вартість проекту — 11,2 млн. євро. Термін кредиту – 13 років з пільговим періодом 3 роки після підписання кредитного договору. Відтак пільговий період завершується восени цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: