Міноборони збирається підготувати проект Стратегії воєнної безпеки України

021e8220532db882ee560f089439c4aa907b36da_2_650x410
Фото з відкритих джерел.

У міністерстві оборони планують підготувати проекти основних документів – Стратегії воєнної безпеки України і Стратегічного оборонного бюлетеня України.

Про це повідомили, сьогодні, 19 липня, в прес-службі міністерства оборони.

«У травні 2019 року розпочала роботу сформована урядом на виконання рішення Президента України Міжвідомча робоча група з питань проведення оборонного огляду в Україні», - повідомив перший заступник міністра оборони України Іван Руснак під час презентації англомовної версії щорічника «Біла книга – 2018. Збройні Сили України».

За словами першого заступника міністра оборони України, який очолює зазначену Міжвідомчу робочу групу, до її складу входять представники Міноборони, Збройних Сил та сектору безпеки і оборони, які долучаються до виконання завдань (заходів) оборонного огляду, а також запрошені представники громадськості та експертного середовища», – поінформували також у міністерстві оборони.

Зокрема, минулого тижня засідання Міжвідомчої робочої групи відбулося за участю стратегічних радників при Міністерстві оборони та Генеральному штабі. Предметом чергового засідання Міжвідомчої робочої групи стануть результати оцінки спроможностей, яких досягли Міноборони, Збройні Сили та інші складові сил оборони.

«Плануємо заслухати представників Національної гвардії, Держприкордонслужби, Держслужби спеціального зв’язку та захисту інформації та інших щодо наявних спроможностей та шляхів їх розвитку на перспективу. Крім того, Генеральний штаб має представити своє бачення, прогноз комплекту сил і засобів сил оборони по варіантах розвитку ситуацій в залежності від викликів і загроз національній безпеці держави», - також додав Іван Руснак.

Підсумовуючи, перший заступник міністра підкреслив, що за результатами оборонного огляду планується підготувати проекти основних документів – Стратегії воєнної безпеки України і Стратегічного оборонного бюлетеня України.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: