Сокальщина увійде до міжнародного проекту ООН по боротьбі із займанням торфовищ

IMG_3142-696x464-1-696x464
Фото з архіву.

На Сокальщині в рамках реалізації проекту Програми розвитку ООН боротимуться із горінням торфовищ. 

Про це в ефірі телеканалу «Бужнет» повідомив міністр екології та природніх ресурсів Остап Семерак.

За його словами, ПРООН та Глобальний екологічний Фонд, в рамках державної екологічної стратегії спільно з Мінприроди напрацювали ініціативу щодо раціонального землекористування та відновлення земель, зокрема щодо боротьби з осушенням торфовищ. Остап Семерак розповів, що протягом двох останніх років на Чернігівщині було реалізовано пілотний проект у рамках цієї програми і він успішно зарекомендував себе.

«Нещодавно представники ПРООН презентували бачення нового проекту (про раціональне землекористування та відновлення земель та боротьбу з осушенням торфовищ – ред.), який буде здійснюватися на півночі всієї України, в тому числі туди включені торфовища півночі Львівської області, а саме Сокальщини. Насправді це дуже велика допомога, яку надає Глобальний екологічний фонд та ПРООН – бюджет такого проекту десь в межах 7-8 мільйонів доларів. І я дуже сподіваюся і переконаний, що Сокальщина отримає позитивний ефект від реалізації такого проекту», – зазначив міністр.

Довідка

У рамках пілотного проекту з порятунку торфовищ Чернігівщини «Clima East: збереження та стале використання торфовищ» вдалося відновити сільськогосподарські торфовища площею 3000 га на меліоративній системі «Смолянка» і загалом збільшити їх площу до 16000 га. Міжнародна допомога також дозволила створити при цьому регіональний ландшафтний парк «Ніжинський», два сільськогосподарських кооперативи, встановити твердопаливні котли у школах і розпочати виробництво твердопаливних брикетів тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: