Як львівські спортсмени допомогли знайти дім безпритульній Френі (фото)

IMG_1268

18 липня на території центру адопції ЛКП «Лев» відбулася акція «Шукаю друга!». До благодійного заходу долучилися відомі спортсмени світового рівня. Кожен з них мав змогу побавитися з чотирилапими, вигуляти їх та навіть забрати додому.

Завдяки акції собака на ім'я Френя знайшла собі новий дім - її забрав один з мешканців Львова.

«Звичайно, зараз у неї стрес, та я впевнений, що вдома у нас із Френею все буде добре. У нас є ще одна собака, тож я думаю, вона швидко адаптується», - розказав щасливий власник.

Також чемпіони поділилися оповідями про своїх домашніх улюбленців та їх історіями.

«У мене в сім'ї є вже чотири собаки, і лише одна з них - породиста та має родовід. Усіх інших ми брали з вулиці», -  розповіла майстер спорту України міжнародного класу з художньої гімнастики, учасниця Олімпійських ігор в Лондоні 2012 року Вікторія Ленишин.

Долучитися до акції могли всі охочих. Для цього треба було лиш виявити бажання познайомитися ближче з одним із чотирилапих друзів.

«Ми радо зустрічаємо волонтерів та гостей. Собаки теж раді» - зазначила директорка адаптаційного центру Кошак Оксана.

Директора розповіла, що собаки потрапляють у центр із різних куточків Львова. Спочатку тварин розміщують у клітках для перетримки. Після адаптації собак переселяють у спеціально облаштовані, просторі вольєри, або випускають на вулиці.

«Звичайно, усіх випускати - небезпечно. Собаки можуть збиватися у групи, і це загрожуватиме мешканцям. Тому у нас є девіз - «Здоров'я тварин, безпека тварин, безпека людей», - додає директорка.

Кожен врятований собака має свою сумну історію. Зазвичай у центр потрапляють тварини, над якими знущалися колишні власники, бездомні, або ті, які потрапили у аварію.

«Про всіх тварин нас повідомляють небайдужі люди, які хочуть допомогти безпритульній тваринці. Вони нам дзвонять, ми їдемо за викликом та забираємо. Самі собак ми не підбираємо», - зазначила Кошак.

За час свого існування центр надав притулок близько двом тисячам тваринам - і майже кожен із них зараз має власний дім та люблячих господарів. Окрім собак, стерилізаційний центр також бере на перетримку котів. Центр вже допоміг 700 пухнастикам.

«У нас небагато кліток для котів. Проте вони надовго в нас і не затримуються. Коти очікують на стерилізацію близько двох днів, потім ще кілька днів після операції триває період адаптації тварин. Після цього ми шукаємо для них люблячі сім'ї. Крім того, до центру звертаються львів'яни, які вже мають домашніх улюбленців. ЛКП з радістю допомагає кожному чотирилапому», - розповіла Оксана Кошак.

Адже головне гасло працівників ЛКП - «Ми знаходимо час на те, що дійсно цінуємо».

Ярослава ПРАДІД

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: