Задля збереження пам’ятки в Підкамені подальші земляні роботи будуть проводитися за участі археологів

67445522_2340282139622914_4301724872989474816_n
Фото: НДЦ РАС.

18 липня за ініціативи голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина відбулась робоча нарада щодо руйнування частини старого кладовища, яке знаходиться поблизу монастиря в Підкамені,під час будівельних робіт.

18 липня за ініціативи голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина відбулась робоча нарада щодо руйнування під час будівельних робіт частини старого кладовища, яке знаходиться поблизу монастиря в Підкамені.

Про це повідомляє прес-служба НДЦ РАС.

Під час реставрації монастиря в Підкамені будівельники проігнорували рекомендації археологів та знищили десятки давніх поховань, перемістили та пошкодили одинадцять надмогильних плит старого кладовища.

Рятівна археологічна служба звернулася до департаменту архітектури та розвитку містобудування, з вимогою негайно призупинити земляні роботи та забезпечити збереження кладовища XVII-XVIII століть, яке є невід’ємною частиною комплексу Домініканського монастиря в смт. Підкамінь.

Вчора, 18 липня, за ініціативи голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина відбулась робоча нарада з цього приводу.

«З понеділка у дворику знову працюватимуть археологи. Наша мета: забезпечити дотримання раніше наданих рекомендацій, аби зберегти надалі давній цвинтар, який є невід’ємною частиною монастирського комплексу. Окрім цього, в понеділок у Підкамені має відбутись виїзне засідання, де, зокрема, обговорять, що робити з частиною ділянки, де вже проведені роботи», - повідомили у прес-службі.

Довідка:

Монастирський храм у селі Підкамінь є пам’яткою архітектури національного значення XV-XVIII століть.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: