Завершення децентралізації сприятиме розвитку Жовківщини і Яворівщини

67087795_2119965088296008_1025879249619255296_n

Попри успіхи процесу децентралізації в Україні, у Жовківському та Яворівському районах більшість населених пунктів досі не визначились із своїм майбутнім.

На сьогодні створена лише одна ОТГ у межах двох районів - Магерівська селищна ОТГ, що об’єднала між собою п’ять населених пунктів.

Яворівський та Жовківський райони об’єднує велика кількість лісових підприємств, рекреаційних парків та заповідників, зокрема – природний заповідник Розточчя.

«Майбутнє цих двох районів, і зокрема процес децентралізації, повинен враховувати їх спільний промисловий та туристичний потенціал. Необхідно об’єднуватись довкола великих міст, як то Жовква, Рава-Руська, Дубляни, Куликів, утворюючи фінансово спроможні громади та спільно розвивати потенціал Яворівського та Жовківського районів», - зазначив депутат Львівської облради Роман Демчина.

Також він наголосив, що необхідно активізувати діалог громад аби пришвидшити процес децентралізації.

Яворівський та Жовківський райони мають значний туристичний потенціал, як в сфері релігійного, так і в сфері рекреаційного туризму.

«Існує чимало проблем, в нас є багато пам’яток архітектури, навіть у центрі Жовкви, котра є музеєм під відкритим небом, котрі потребують реставрації. Ми повинні врахувати недоліки бюрократичної системи, усунути перепони, та реставрувати і зберегти наші пам’ятки. Звичайно необхідно розвивати і транспортну інфраструктуру – будуть хороші дороги, туристи зможуть до нас приїхати», - розповів Роман Демчина.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: