Місцеві ради на Львівщині отримають за оренду земель 6,7 мільйона гривень

85_main_1563806101_613x408.66666666667_3_0

За результатами цьогорічних торгів місцеві ради області отримуватимуть понад 6,5 мільйони гривень за оренду земель. 

За результатами земельних торгів, які відбулися цьогоріч, продали право оренди 119 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів), загальною площею 1719 га, терміном на 7-10 років для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та фермерського господарства.

Про це інформують у департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА.

Розмір річної плати за користування земельними ділянками, визначений за результатами аукціонів, становить 6,7 млн грн, який орендарі сплачуватимуть щорічно до бюджетів місцевих рад Львівщини. Зазначимо, що ціна продажу права оренди цих ділянок перевищила стартову ціну на 5 млн грн. Стартова ціна лотів – 1,7 млн грн.

Найбільше коштів за результатами цьогорічних аукціонів надходитиме щорічно до бюджетів місцевих рад Жидачівського району, на території якого продали право оренди 359 га сільськогосподарських угідь державної власності за 2,5 млн грн.

Також активними цьогоріч були земельні аукціони у Сокальському, Мостиському та Кам’янка-Бузькому районах Львівщини, місцеві ради яких отримуватимуть понад 1,9 млн грн щорічно.

Додатково інформуємо, що відповідно до постанови КМУ № 688 від 21.06.2017р. «Деякі питання реалізації пілотного проекту із запровадження електронних земельних торгів і забезпечення зберігання та захисту даних під час їх проведення» земельні аукціони відбуваються лише на електронних майданчиках.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: