Зеленський підписав указ про боротьбу з рейдерством

75C89351-7BDF-481E-89A3-37AD4648A44D_w1023_r1_s

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про запровадження заходів із боротьби з рейдерством бізнесу.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Зазначається, що указом передбачено розробку законопроекту, який дозволяє усунення прогалин у законодавстві, які дозволяють здійснювати незаконні захоплення бізнесу, зокрема через діяльність державних реєстраторів.

«Питання рейдерства стало одним із найболючіших для бізнесу. За різними оцінками, протягом останніх шести років відбулося понад три тисячі захоплень. Зазвичай це зміна власника через підробку документів, через реєстраторів, яких не існує, або «дірки» у реєстрі. Схеми різні, а суть одна. Сьогоднішнє рішення – це реальний крок, щоб покласти цьому край», — прокоментував указ заступник голови Офісу президента Олексій Гончарук.

Зазначається, що в оновленому антирейдерському законодавстві передбачено запровадження нових способів підтвердження операцій з реєстрацій, зокрема SMS-пароль, а також запровадження додаткових способів авторизації, таких як електронний підпис.

Раніше повідомлялось, що щороку в Україні відбувається близько 400 рейдерських захоплень підприємств. Загалом за останні 7 років таких захоплень бізнесу в Україні сталося 3242.

Нагадаємо, що питання рейдерства піднімалось під час зустрічі генерального прокурора України Юрія Луценко з президентом Володимиром Зеленським.

23 квітня 2019 року повідомлялось, що у Києві група чоловіків намагалась захопити спортивний комплекс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: