Мерія Львова обіцяє у вересні розпочати капітальний ремонт вулиці Курмановича

0034a86f-152b-466d-a0cb-1116ba550916-696x373

З вересня цього року розпочнеться довгоочікуваний ремонт вулиці Кармановича. Минулого тижня було оголошено тендер на визначення виконавця робіт на цьому об’єкті. 

Дорога на вулиці Курмановича у Львові майже десять років потребує відновлення. Зараз дорога на вищезазначеній вулиці перебуває у жахливому стані, фактично вулиця є непроїзною.

Як зазначають активісти ГО «За якісний транспорт», якщо буде відремонтована вулиця Курмановича, це зменшить навантаження приватного транспорту на вулиці Городоцькій до 20%, а час проїзду вулицею Городоцькою, від в’їзду в місто до Левандівського моста зменшиться на 3-5 хв (через переорієнтування транспортних потоків).

Також відстань від в’їзду в місто до мікрорайону Левандівка зменшиться на 30%, і в часі це економія до 7 хвилин (якщо буде відремонтована вулиця Курмановича); зменшиться загазованість на перехрестях: Городоцька-Ряшівська, Городоцька-Івана Виговського, Городоцька-Сяйво; зменшиться шумовий діапазон на вулиці Городоцькій, що позитивно вплине на мікроклімат на цій вулиці і вона стане більш комфортною для життя.

Раніше, у мерії Львова декларували, що на початок червня буде виготовлено проектно-кошторисну документацію і отримано експертний звіт. Після чого в середині липня однозначно розпочнуть роботи. Попри це, ремонтні роботи на Курмановича так і не розпочалися.

Що кажуть у мерії

Як йдеться у відповіді Департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради на інформаційний запит ІА Дивись.info, станом на 1 липня 2019 року проектну кошторисну документацію капітального ремонту вулиці Генерала В. Курмановича виготовлено.

У мерії також зазначили, що тендер на виконання будівельних робіт об'єкта «Капітальний ремонт вул. Генерала В. Курмановича (від вул. А. П'ясецького до вул. Данила Апостола)», після проведення якого буде визначено виконавця робіт, передбачається оголосити після проведення експертизи проектно-кошторисної документації. Вартість робіт ділянки, згідно з кошторисними розрахунками, становить 89,1 мільйона гривень. Обсяг передбачених видатків на 2019 рік — 36,350 тис. грн.

«Завершено також виготовлення проектно-кошторисної документації об'єкта «Капітальний ремонт вул. Генерала В. Курмановича (від вул. Данила Апостола до вул. Рудненської)». Вартість ремонту ділянки орієнтовно становить 56,67 тис. грн. Обсяг передбачених видатків на 2019 рік становить 650 тисяч гривень. Роботи передбачається виконувати у 2020 році», - йдеться у відповіді на інформаційний запит.

Також, 19 липня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради відповідну інформацію підтвердила заступниця міського голови Львова Ірина Маруняк, заявивши, що у вересні планується розпочати капітальний ремонт вулиць Курмановича і Апостола.

«Проект ремонту вул. Курмановича зараз на експертизі. Експертиза на завершенні, тому сьогодні плануємо оголосити тендер на визначення виконавця робіт. Також на закінченні проект ремонту вул. Д. Апостола, тоді даємо його на експертизу і оголошуємо тендер», — розповіла Ірина Маруняк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: