Газові мережі у львівських будинках не обслуговують уже рік

a54f5c48689a73b84e77fc26061b10c8_0

За перше півріччя цього року у Львівській області від несправності газових мереж постраждало 135 осіб. 12 з них загинуло. До порівняння, у 2016 році ПАТ «Львівгаз» зафіксував 134 постраждалих за цілий рік і з них померли троє.

Про це повідомляє «Щоденний Львів».

Як стало відомо, вже майже рік газові мережі в багатоквартирних будинках ніхто не обслуговує, що загрожує безпеці мешканців.

Голова правління ПАТ «Львівгаз» Юрій Войсович, нагадав, що в Україні відбувається імплементація європейського законодавства.

«Це стосується, в тому числі, і газового напрямку. Через це в певні законодавчі акти були внесені зміни. І ми, як організація, яка обслуговує газові мережі вже понад сто років, хотіли би виступити порадником – як в цій ситуації краще діяти», - говорить він.

Головний інженер ПАТ «Львівгаз» Богдан Гук вважає, що співвласники багатоквартирних будинків, нехтуючи укладенням договорів, наражають себе, свої родини та своїх сусідів на небезпеку.

«Більшість ОСББ не уклали договори зі спеціалізованими газовими компаніями. Зрештою, такою компанією не обов’язково може бути тільки «Львівгаз». Це може бути будь яка організація, яка має на це відповідні ліцензії. Проте, коли працівники ПАТ «Львівгаз» обслуговували газові в мережі в середині будинків, то вони ще й проводили інструктажі з мешканцями. Людина раз на рік отримувала інструкції – як безпечно користуватися газовими приладами. Зараз цього ніхто не робить», - зазначив він.

Заступник начальника відділу нагляду на виробництві і на об’єктах  підвищеної безпеки головного управління Держпраці Львівської області Ігор Волков зауважив, що щоразу, коли в будинках стаються надзвичайні події, то їхня організація проводить розслідування.

«За 2019 рік у нас є 12 нещасних випадків, пов’язаних з використанням газу в побуті, в яких постраждала 31 особа, з них 19 – загинуло. Серед тих 19 загиблих – троє дітей. 12 випадків – це у всій Львівській області. З них десять - у самому Львові. За перше півріччя 2018 року ми розслідували п’ять нещасних випадків, в яких було дев’ять постраждалих та сім смертей. Як бачите, є збільшення в 2-2,5 рази», - говорить він.

Він також, що у всіх цьогорічних випадках фахівці Держпраці зауважували, що співвласники багатоповерхових будинків не укладали договорів з газовими компаніями на обслуговування газових мереж.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: