Львів’яни вимагають оприлюднити план реконструкції магазину «Океан»

67302937_1304887713003331_3537588459466129408_o
Фото з відкритих джерел.

18 липня 2019 року забудовник повністю знищив мозаїчну композицію «Море і риби», роботу Володимира Патика, видатного художника зі званням Народного. Інцидент набув широкого розголосу та викликав обурення у львів’ян.

18 липня 2019 року забудовник повністю знищив мозаїчну композицію «Море і риби», роботу видатного художника Володимира Патика. Інцидент миттєво набув широкого розголосу та викликав обурення у львів’ян.

Одна з мешканок Львова зареєструвала петицію у «Єдиній системі місцевих петицій» з вимогою оприлюднити план реконструкції магазину «Океан».

«Ми, громадськість міста Львова вимагаємо оприлюднити робочу документацію з планом реконструкції і затвердженням цього плану відповідальними посадовими особами. Ми вимагаємо оприлюднити ім'я посадовця, що підписав дозвіл на знищення будівлі. Ця людина не має права займати свою посаду. Ми, як громадський контроль хочемо знати, чи було вжито достатньо превентивних методів для уникнення ситуації, що склалася. Чи була офіційна задокументована домовленість з забудовником про умови збереження пам'ятки культури і мистецтва, а чи тільки усні домовленості. І якщо в плані реконструкції не було зазначено умови про збереження мозаїки, то хто його склав і затвердив? Ми хочемо знати з чиєї вини так склалося і які необхідно провести дії, щоб це не повторилося в майбутньому», - зазначила автор петиції Домарадзька Олеся Ігоревна.

Станом на сьогодні, 24 липня, петицію підтримали 68 осіб з 500 необхідних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: