В Україні планують облаштувати парковку для дитячих візочків біля шкіл і лікарень

img_3147
Ілюстративне фото.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ розглядає можливість внесення відповідних змін до державних будівельних норм щодо створення організованих парковок для дитячих візочків біля шкіл, дитсадків та лікарень.

Про це повідомляє заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

«Якщо влаштувати у нашому громадському просторі організовані місця для паркування візочків - у першу чергу, біля лікарень/поліклінік, біля шкіл/дитсадків, або магазинів, то це не завдасть особливого клопоту власникам, а для самих батьків буде особливою зручністю. В багатьох країнах Європи це працює і ми маємо запозичувати такий досвід. Тому зараз вивчаємо можливість внести відповідні зміни у ДБН», - зазначив Лев Парцхаладзе.

При цьому заступник міністра підкреслив, що сьогодні є великий попит у суспільстві на облаштування таких паркувальних місць, і майже всі із 1,7 тисяч користувачів Facebook, які взяли участь в опитуванні на його сторінці, погодилися, що в Україні потрібно якомога більше організованих «парковок» для дитячих візків.

При цьому він наголосив, що сповивальні столики і універсальні туалети вже є обов’язковими з 1 квітня цього року при проектуванні нових і реконструкції існуючих громадських закладів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: