На Донбасі за час попередньої «тиші» загинули 49 бійців, – місія в ОБСЄ

xw_1080620
Ілюстративне фото.

За час дії попереднього режиму припинення вогню від 8 березня 2019 року на Донбасі загинули 49 українських бійців і 307 отримали поранення.

Про це повідомляє «Українська правда».

На засіданні Постійної ради ОБСЄ постпред України при міжнародних організаціях у Відні, Євген Цимбалюк зачитав статистику порушень попереднього «режиму тиші», і порівняв його з чинними домовленостями про безстрокове припинення вогню з 21 липня.

«Протягом попереднього режиму припинення вогню, який розпочався на Донбасі у березні цього року, втрати українських військовослужбовців становили 356 осіб, серед яких 49 загиблих», – звітував Цимбалюк.

«Це та ціна, яку ми заплатили минулого разу за порушення Росією домовленостей, досягнутих з Україною за посередництва ОБСЄ в рамках Тристоронньої контактної групи», - пояснив він.

За його словами, попри те що з 21 липня майже немає порушень, «ця кількість жертв нагадує нам про те, що відбувається, коли він порушується».

«Щоб зробити припинення вогню всеосяжним, стійким і необмеженим, як це було домовлено у Мінську 17 липня, ми повинні рухатися вперед шляхом імплементації інших безпекових положень Мінських домовленостей, передусім, виведення важкого озброєння, іноземних збройних формувань, військової техніки та найманців з території України», - зазначив голова української місії в ОБСЄ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: