У Венеції відбудеться світова прем’єра нового українського фільму

67365862_2433273973571643_8510346305384480768_n

Створений за підтримки Держкіно повнометражний художній фільм Валентина Васяновича «Атлантида» відібрано до участі в офіційній конкурсній програмі Венеційського міжнародного кінофестивалю – «Горизонти».

Про це інформують у Держкіно.

«Горизонти» (Orizzonti) є другою за значущістю програмою Венеційського кінофестивалю і проводиться паралельно з головним конкурсом. До участі у цій секції відбирають художні та документальні фільми, які представляють нові тенденції у розвитку світового кінематографа.

«Прем’єра фільму у Венеції є не менш престижною, ніж в Каннах, адже щороку тут збираються світові зірки і кінопрофесіонали першої величини. Я вважаю «Атлантиду» однією із найкращих українських стрічок останніх років, і переконаний, що ця картина гідно представить Україну на одному із найпрестижніших кінофестивалів світу», – наголосив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Атлантида – це фільм про майбутню перемогу у війні з Росією. Фільм про судоми, перед остаточною руйнацією міфу індустріального Донбасу на рівні промислового ландшафту і насамперед – у людському вимірі.

Валентин Васянович працював над стрічкою як автор сценарію, режисер, оператор та співпродюсер. Продюсерами фільму є також Ія Мислицька та Володимир Яценко.

Згідно з правилами, усі покази в межах конкурсних програм Венеційського кінофестивалю є для стрічок прем’єрними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: