У Львові безкоштовно тестували на вірусні гепатити

IMG_5079_1564151461_613x459.75_3_0

Сьогодні, 26 липня, у Львові відбулося безкоштовне тестування мешканців міста на вірусні гепатити.

Про це повідомили в ЛОДА.

Метою акції є привернення уваги громадськості до проблеми людей хворих на вірусні гепатити, а також підвищення обізнаності загального населення щодо шляхів поширення вірусних гепатитів та популяризації відповідальної поведінки.

Організатори роздавали інформаційні буклети і брошури про факти вірусних гепатитів та тенденцію їх поширення в Україні.

В Україні близько 1,5 млн людей мають хронічний вірусний гепатит С. Станом на 1 січня 2019 року в Україні зареєстровано 82 564 осіб, які мають гепатит С.

«Сьогодні ми проводимо безкоштовне тестування на гепатит С. Процедура займає дуже мало часу. Результат відомий вже за 15 хв. Такі акції є вкрай важливими, щоб привернути увагу людей до проблем зі здоров’ям. Потрібно обстежуватись для вчасного лікування. Ми плануємо обстежити близько 100 осіб», - зазначила лікар-епідеміолог Львівського обласного центру громадського здоров’я Олена Левицька.

За словами експерта департаменту охорони здоров’я з епідеміології Оксана Пушкарьової, гепатит – це захворювання печінки запального характеру, як правило, вірусного походження.

Гепатити B і C є причиною 96% всіх випадків смерті від гепатиту. Загальними симптомами гепатиту є жовтяниця (пожовтіння шкіри та склери очей), темна сеча, надмірна втома, нудота, блювота, біль у ділянці живота. Це захворювання може передаватись: через маніпуляції, пов'язані з контактом із кров'ю (в тому числі татуювання, пірсинг тощо); через незахищені статеві контакти; при народженні від матері до дитини; через використання нестерильного ін'єкційного інструментарію при вживанні наркотиків.

Особи, які отримали позитивний результат, будуть скеровані до відповідних закладів охорони здоров’я для додаткового обстеження та лікування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: