На Львівщині розпочато реалізацію проекту розбудови пунктів пропуску (фото)

11
Фото: ДФС у Львівській області

Напередодні, у Львівській обласній раді за участі її голови Олександра Ганущина та голови ЛОДА Маркіяна Мальського відбулась робоча зустріч представників ДФС з керівниками польських фірм, які беруть участь у реалізації проекту облаштування пунктів пропуску українсько-польського кордону за угодою Республіки Польщі та Уряду України.

Про це повідомляє прес-служба ДФС у Львівській області.

Учасники зустрічі обговорили питання з початком реалізації згаданого проекту.

Зокрема директор Департаменту матеріального забезпечення та розвитку інфраструктури ДФС України Андрій Рахуба зазначив, що Державною фіскальною службою України, яка є Замовником, на основі проведених тендерних процедур укладено договори підряду на виконання проектних та будівельних робіт з польськими фірмами. Запевнив учасників проекту, що вживатиме всіх заходів, аби польські компанії могли швидко і якісно його реалізувати. З цією метою створено робочу групу фахівців ДФС, які будуть постійно контактувати з усіма зацікавленими сторонами для надання консультацій та допомоги. Також наголосив, що процес реформування ДФС у Державну митну службу суттєво не вплине на реалізацію цього проекту.

Голова Львівської обласної державної адміністрації Маркіян Мальський зазначив, що Львівщина має найдовшу протяжність українсько-польського кордону, тому важливо навести порядок на пунктах пропуску, аби вони були належно облаштовані, а перетин кордону був швидким та зручним.

Олександр Ганущин запевнив, що буде підтримувати будівельників в реалізації проекту попри те, що ще є чимало законодавчих та організаційних прогалин у його реалізації.
Представники польських компанії відзначили роль ДФС в отриманні погодження Республіки Польща та початку реалізації проектів з розбудови державного кордону на українсько-польській ділянці. Зокрема таких пунктів пропуску як «Шегині», «Краківець» та «Рава-Руська». Також запевнили, що мають великий досвід будівництва пунктів пропуску як на українському кордоні, так і на інших ділянках. Розуміють важливість та необхідність облаштування саме українсько-польського кордону, готові до співпраці з усіма сторонами, сподіваються на підтримку та гарантують якісне та вчасне виконання робіт.

Як відомо, народні депутати України ухвалили Закону України «Про ратифікацію Договору між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги», що передбачає надання Україні кредиту в розмірі до 100 млн євро. Для фінансування проектів із розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури, облаштування пунктів пропуску українсько-польського кордону та інших проектів, погоджених сторонами.

Відповідно до цього Закону на розбудову та облаштування пунктів пропуску Львівської митниці ДФС передбачено кошти в сумі 25 млн євро. Договори були підписані в 2018 році. Більше року тривала процедура погодження Міністерством фінансів Республіки Польща, і нарешті з 26 липня цього року контракти набувають чинності. Час реалізації всіх зазначених проектів – до 3 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: