У команді Зеленського держадміністрації хочуть замінити префектурами

5d3afbaf98792
Фото: Макс Левин

У партії "Слуга народу" планують провести реформу адміністративного устрою, замінивши державні адміністрації префектурами. 

У партії "Слуга народу" планують провести реформу адміністративного устрою, замінивши державні адміністрації префектурами.

Про це в інтерв'ю LB.ua заявив голова виборчого штабу партії Олександр Корнієнко, пише Українська правда.

За його словами, реформа передбачає "збільшення повноважень влади місцевого рівня і зменшення ролі таких елементів, як держадміністрації".

Їх, за словами Корнієнка, замінять префектури, "які будуть слідкувати за законністю рішень місцевих рад".

"При такій моделі ... йдеться про укрупнення районів, якими опікуватиметься префект", - зазначив він і додав, що планується залишити 100 районів.

"У нас є група, яка займається децентралізацією і місцевим самоврядуванням. Щось буде робитися з нуля, щось – доопрацьовано", повідомив Корнієнко, говорячи про проект реформи.

Він додав, що децентралізація є у програмах усіх політсил і "її підтримують".

Як відомо, партія "Слуга народу"  готує концепції законопроектів, які планує приймати у Верховній Раді після виборів.

У центральному штабі партії створено 21 робочий комітет за основними напрямами діяльності. Вони займатимуться підготовкою законопроектів.

Як уточнив голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков, комітети працюватимуть за принципом роботи комітетів у парламенті, у них увійшли люди з виборчого списку партії.

Зокрема, напрацьовуються законопроекти у таких напрямах: політична реформа; антикорупційна реформа; безпека і оборона; зовнішня політика і дипломатія; судова реформа; реформа правоохоронних органів; економічна стратегія.

А також податкова, бюджетна, митна, регуляторна політика, публічні фінанси; інноваційна економіка; соціальна сфера; енергетика і тарифи; інфраструктура; екологія; освіта і наука; медицина; гуманітарна політика; децентралізація; аграрна політика; регламент; молодь та спорт; діджиталізація та IT.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: