«Слуга народу» претендує забрати усі крісла в Кабміні

kabmin

У Зеленського кажуть, що коаліція вже сформована. 

Представник президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус заявив, що коаліція в новообраному парламенті вже сформована, і вона забере усі міністерські крісла. Про це він розповів в інтерв'ю «РБК-Україна».

«Коаліція вже є, монобільшість. Вона забере всі міністерські крісла, немає такого, щоб опозиція була в уряді. У парламенті, думаю, деякі комітети віддадуть опозиції, щоб ні у кого не було сумнівів у демократичності нової влади, які саме, поки не знаю», - сказав Герус.

Разом з тим, представник Зеленського не виключає коаліції з партією «Голос». Герус зауважив, що таке рішення має бути погоджене двома сторонами, і буде залежити від позиції і політичних побажань «Голосу».

Нагадаємо, 21 травня президент України Володимир Зеленський підписав указ про розпуск Верховної Ради. За місяць - 20 червня - Конституційний суд України визнав розпуск парламенту законним.

Позачергові вибори до Верховної Ради були призначені та відбулися в Україні 21 липня. За результатами опрацювання ЦВК 100% протоколів

ЦВК порахувала 100% бюлетенів. Результати позачергових виборів до Ради
до парламенту нового скликання проходять п’ять партій: «Слуга народу» отримала 43,16% голосів, «Опозиційна платформа - За життя» - 13,05%, «Батьківщина» - 8,18%, «Європейська солідарність» - 8,10%, а «Голос» - 5,82%. Явка склала 49,8%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: