У Зеленського розповіли про плани для одержувачів субсидій

92049-1_large

Представник президента Володимира Зеленського в Кабінеті міністрів Андрій Герус заявив про плани Офісу президента розширити число одержувачів субсидій.

Планується збільшити кількість пенсіонерів, які отримуватимуть субсидії.

«Але що ми точно можемо робити, і це не залежить від ціни газу - це субсидії. Деякі домогосподарства, які повинні були б користуватися субсидіями, тому що вони бідні, втратили на них право. Ми аналізуємо, як можна змінити критерії для того, щоб люди , які дійсно потребують допомоги, змогли отримувати субсидії. За моїми оцінками, мова десь про додатковий один мільйон сімей, яким також може надаватися адресна допомога. Серед цього мільйона, думаю, у значній мірі будуть пенсіонери, яким більше 70 років, тому що це незахищена категорія», - розповів представник Зеленського в Кабміні РБК-Україна.

Нагадаємо, Пенсійний фонд України 25 липня завершив фінансування пенсій за липень і житлових субсидій за червень 2019 року. Так, на пенсії за липень направлено 35 млрд гривень, на житлові субсидії за червень - 182,4 млн гривень.

З березня 2019 року субсидії почали виплачувати грошима. Пенсіонери отримують гроші для оплати комунальних платежів за лютий разом із пенсією.

Пенсіонери серед субсидіантів складають близько 75%. Усі інші громадяни можуть отримати субсидії в Ощадбанку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: