На Львівщині ведмежий притулок врятував двох замучених ведмедиць (фото)

169158

Перед тим, як оселитися в притулку «Домажир» ведмедиці роками жили в неволі. Через знущання у клишноногих розвилася стереопатія.

Про це повідомляє 5-й канал.

Замучених ведмедиць Олю та Юлю зоозахисники знайшли під Києвом. Кілька років клишоногі жили у закинутому фургоні. Спочатку до притулку доправили Олю. Тварина втратила зір. Ветлікар не виключає, що її спеціально осліпили, щоб вона легше піддавалася дресурі.

Іншу ведмедицю Юлю до притулку привезли минулого тижня. Останні кілька років її тримали у клітці 1х1 м. Нині вона обживає нове помешканні та вже встигла стати улюбленицею працівників притулку.

«У неї місцями були залисини, бо вона постійно знаходилася у своїх екскрементах. Є припущення, що її залишив російський пересувний цирк. В усіх є загальна хвороба стереотипія – це коли ведмідь живе в маленькій клітці та повторяє одні й ті самі рухи. Нервувати починають, відчувати небезпеку, і роблять те саме. Це може бути кілька хвилин, а може і годину», – пояснює працівниця ведмежого притулку «Домажир» Ольга Федорів.

Нині врятована тварина плаває у басейні, ласує рибою, фруктами та горішками. У кожного клишоногого мешканця – своя сумна історія. Хтось був цирковим артистом, хтось розважав гостей у ресторані, решту тварин використовували для прицьковування мисливських собак.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: