В Ефіопії за 12 годин висадили понад 350 мільйонів дерев

_108101938_ab4

В Ефіопії за 12 годин висадили понад 353 мільйонів дерев. Так влада країни вирішила боротися зі зміною клімату.

Про це повідомляє BBC.

Влада Ефіопії заявила що, посадивши так багато дерев за день, вони встановили новий світовий рекорд. У 2016 році подібний рекорд зафіксували в Індії: тоді 800 тисяч волонтерів за день посадили понад 50 мільйонів дерев.

Ініціатива «Зелена спадщина», у межах якої висадили дерева, проходить у тисячі міст по всій країні. Главою ініціативи став прем’єр-міністр Ефіопії Абій Ахмед Алі, який сам також посадив кілька дерев. Деякі державні установи сьогодні були закриті, аби чиновники могли долучитися до проєкту. Головна мета ініціативи — висадити 4 мільярди рослин.

Водночас критики прем’єр-міністра Ефіопії вже заявляють про те, що за допомогою ініціативи з висадки дерев він відволікає людей від інших проблем в країні — наприклад, важких етнічних конфліктів.

За даними ООН, на початку XX століття 35% території Ефіопії було покрито деревами. У 2000-х цей показник впав до 4%. Ефіопія — найбільш населена у світі країна, яка не має виходу до моря, і друга після Нігерії за чисельністю населення країна в Африці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: