У Львові проведуть анкетування щодо доступності міста для маломобільних груп населення

invalid

У Львівській міській раді 29 липня відбулось засідання комітету з доступності міського середовища для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення.

Про це повідомили в ЛМР.

Зараз фахівці доопрацьовують анкету для визначення рівня доступності міської інфраструктури, щоб опісля дооблаштувати елементи доступності там, де їх немає, а також напрацьовують спеціальний посібник щодо доступності міста Львова.

«Під час засідання ми говорили, яка зараз ситуація у Львові, які необхідно вжити заходи для того, щоб місто було ще доступнішим для маломобільних груп населення і, зрештою, для усіх людей, щоб було зручно пересуватися містом. Тому прийнято декілька важливих рішень, серед яких — розробити анкету для проведення обстеження та збору інформації щодо доступності міського середовища для маломобільних груп населення. Цю анкету до 5 серпня буде доопрацьовано — ми надішлемо її районним адміністраціям, відповідних структурним підрозділам для того, щоб вони дали свої пропозиції. Також районні адміністрації зберуть інформацію щодо доступності на вулично-шляховій мережі, в будинках, обстежать пішохідні переходи на предмет облаштування понижень бордюрів для того, щоб зручно було заходити на пішохідні переходи, також обстежать, як заходити в будинки — чи облаштовані пандуси, і чи вони відповідають стандартам. В цій анкеті буде зазначено стандарт: тобто якщо це пандус — то якої висоти він має бути, буде зазначено, що мають бути облаштовані поручні; якщо це пониження бордюрів на пішохідних переходах — то яка має бути мінімальна висота до бордюра. Тому під час обстеження районні адміністрації, маючи стандарт, будуть дивитися, чи відповідають стандартам ті чи інші речі, які є у Львові», — розповіла Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

Відтак, після того, як буде проведено це обстеження — а його планують завершити до 1 вересня, інформацію узагальнять і виведуть кошторис, скільки потрібно коштів на дооблаштування елементів доступності в місті.

Окрім того, зі слів Ірини Маруняк, зараз КУ «Інститут міста» готує посібник щодо доступності міста Львова, і цей посібник опісля подадуть на розгляд виконавчого комітету й дадуть на розгляд структурним підрозділам мерії. «Це буде як настільна книга для структурних підрозділів, як правильно треба робити ті чи інші речі», — додала Ірина Маруняк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: