Депутати ЛМР за 40 мільйонів викупили в обласної ради приміщення для дітей-сиріт

IMG_3383-696x464
Фото з архіву.

Депутати Львівської міської ради сьогодні, 1 серпня, під час пленарного засідання таки виділили 40 млн грн субвенції для обласної ради, яка передала натомість місту нежитлові будівлі на вулиці В.Короленка,7 (приміщення колишньої школи-інтернату №2).

Дані приміщення, за рішенням сесії, будуть безоплатно передані у власність Центру опіки сиріт УГКЦ.

Про це інформує кореспондент ІА Дивись.info.

При цьому депутати ЛМР звернулися до обласної ради стосовно її співучасті у фінансуванні ремонтних робіт, які потрібно провести для функціонування Центру опіки сиріт.

Депутат Маркіян Лопачак з фракції «Свобода» звернув увагу, що для депутатів незрозумілою є сума у 40 мільйонів гривень, оскільки стартова ціна об‘єкта була 25 мільйонів, з аукціону приміщення було продане за 35 мільйонів, тому звідки взялась цифра у 40 мільйонів. «Питання до Ганущина і Садового», – підкреслив Лопачак і наголосив, що натомість депутати підтримали це рішення з огляду на нагальність вирішення питання функціонування центру для дітей-сиріт.

Нагадаємо, напередодні пленарного засідання отець Роман Прокопець, керівник Центру опіки сиріт, звернувся до депутатів з проханням підтримати передачу приміщень, щоб створити там Дім милосердя – для боротьби з причинами соціального сирітства.

За словами отця, свого часу цим домом керував греко-католицький священик за дорученням Митрополита Андрея Шептицького. І власне цей заклад був середовищем культурного виховання, який об’єднував дітей і молодь з бідних верств населення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: