Отруєння на Львівщині: поліція відкрила кримінальне провадження, а ресторан призупинив роботу

original
Ілюстративне фото.

Як встановили правоохоронці, потерпілі, двоє з яких - діти, могли отруїтись в одному з ресторанів, розташованому в Пустомитівському районі. Про це повідомили у відділі поліції Львівської області.

Як встановили правоохоронці, усі потерпілі, двоє з яких - діти, могли отруїтись в одному з ресторанів, розташованому в Пустомитівському районі.

Про це повідомили у відділі поліції Львівської області.

У Пустомитівський відділ поліції 31 липня надійшло повідомлення про те, що у медичні заклади Львова та Пустомитівщини з симптомами харчового отруєння звернулись дванадцятеро людей. Одинадцятеро з них, у тому числі двоє дітей віком 4 та 10 років, були госпіталізовані. Один з пацієнтів від госпіталізації відмовився.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

Як раніше повідомлялося, йдеться про ресторан «Княжий двір» у Сокільниках.

У закладі дуже здивовані цією ситуацією, адже за 15 років існування нічого подібного не траплялося.

«28 липня у нашому закладі проводилися святкування. А вже 30 липня до нас почали надходити скарги на отруєння гостей. За час існування нашого закладу (понад 15 років роботи) такий інцидент відбувся вперше. Ми впевнено можемо заявити, що наша кухня не лише смачна, але й безпечна! Це підтвержується нашим успішним досвідом роботи у сфері харчування та численні позитивні відгуки наших гостей протягом багатьох років. На нашу думку, причиною отруєння могли стати продукти або ж алкогольні напої, що клієнти принесли до закладу із собою (під свою відповідальність). На час проведення розслідування, ми тимчасово зупинили нашу діяльність та активно співпрацюємо з державними органами, допомагаючи їм, надаємо всю необхідну інформацію для з’ясування причин та умов отруєння», – повідомили у ресторані.

Водночас у закладі підтвердили, що знають про збільшення кількості тих, хто захворів.

«Звичайно, про те, що кількість отруєних збільшилась, ми знаємо. У нас Держпродспоживслужба взяла вже проби з кухні на перевірку. Наразі ми чекаємо на результати. Ніякої інформації я не зможу надати вам зараз. Поки що ми ніяк не можемо прокоментувати цю ситуацію», – також повідомила адміністратор ресторану «Княжий двір» Надія Бартошак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: