Понад 1300 пластунів осередку міста Львова проводять літо у таборах

табір_степанівни

«Таборове літо» – так традиційно називається літній період у Національній скаутській організації України «Пласт». Уже понад 1300 пластунів різного віку вже відбули або акурат перебувають на природі у різних таборах, де вправляються в практичних знаннях та вміннях.

Цього року у таборах з різною тематикою перебувають близько тисячі юнаків та юначок віком 12-18 років осередку організації.

«Станом на сьогодні львівський осередок налічує 36 куренів (структурна одиниця «Пласту»). Щорічний курінний табір – є практичним закріпленням отриманих в період щотижневих занять знань. Крім курінних таборів, пластуни також відвідують табори за спеціалізацією: на одних вчать ходити по воді на різних плавальних засобах, на інших – парапланеризму. На деяких таборах більший наголос на виживанні в природі чи військовій підготовці або спорті», – повідомила керівниця Пласту у Львові Іванка Герус.

Так, традиційно в середині серпня відбудеться один з найбільших таборів – «Говерля». Це мандрівний, вишкільних табір у Карпатах, в якому беруть участь пластуни з усієї України. У ньому беруть участь близько ста осіб. Табір проводиться з 2005 року.

Повністю завершився таборовий період для вікової групи 0-6 років, так званих, «Пташат». У них взяли участь 81 дитина. Натомість ще тривають табори для 270-ти новаків та новачок – дітей віком 6-11 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: