На Львівщині стартував тиждень підтримки грудного вигодовування

IMG_5237_1564668293_613x431.96408647141_3_0

З нагоди початку Всесвітнього тижня грудного вигодовування, з 1 по 7 серпня у Львівському обласному перинатальному центрі відбувся науково-практичний семінар «Як забезпечити успішне грудне вигодовування» для майбутніх батьків.

Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Експерт департаменту охорони здоров’я з питань грудного вигодовування Ольга Шлемкевич, розповіла присутнім про основи та правила правильного грудного вигодовування, положення прикладання дитини, а також звернула увагу на харчування матері під час годування грудьми.

«Необхідно починати грудне вигодовування протягом першої години після народження, виключно грудне вигодовування впродовж перших шести місяців життя, з 6 місяців – введення безпечного і адекватного прикорму та продовжувати грудне вигодовування до, принаймні, 24 місяців. Грудне молоко повністю задовольняє потреби дитини, легко засвоюється та забезпечує захист проти інфекційних захворювань. Грудне вигодовування має і переваги для здоров’я матері. Зокрема, зміцнюється здоров’я жінки, зменшується ризик післяпологової кровотечі та ризик розвитку онкологічних захворювань», - наголосила експерт.

У межах семінару майбутні батьки мали можливість поставити важливі питання та отримали фахові відповіді.

Окрім того, відбулась акція «День відкритих дверей у Львівському державному обласному перинатальному центрі». Майбутні матері мали змогу оглянути палати, пологові зали, відчути умови перебування у центрі та поспілкуватись з породіллями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: