У Луврі затори через «Мону Лізу»

890_450_5ca1c7cd642c0

Співробітники Лувру повідомили про небувалі затори в музеї, викликані перенесенням картини Леонардо да Вінчі «Мона Ліза».

Про це інформує birdinflight.com.

Зазвичай полотно висить в «Залі країн» (Salle des États), але через його ремонт 16 липня картину перемістили в зал «Галерея Медічі» (Galerie Médicis), де вона в оточенні робіт Рубенса пробуде до жовтня.

«Я ніколи не бачила такого хаосу. Не думала, що таке дилетантство в принципі можливо», – розповіла французькій газеті Le Parisien Ізабелла, яка вже 15 років працює екскурсоводом. Жінка додала, що минулого тижня тур по Лувру, який зазвичай триває дві години, зайняв удвічі більше часу через затори в музеї.

Незважаючи на те що зал, де зараз зберігається «Джоконда», досить великий, увійти в нього можна тільки через одні двері – це і призвело до «пробок» з туристів. У день Лувр приймає від 30 до 50 тисяч відвідувачів, і 80% з них приходять подивитися саме на знамените полотно да Вінчі. Черга в новий зал з «Моною Лізою» проходила через весь музей, а в години пік починалася у вхідному вестибюлі під скляною пірамідою. Ті, кому вдалося потрапити в зал з картиною, були змушені проходити по ньому якомога швидше: охоронці примушували чергу відразу просуватися до виходу.

На підвищене число відвідувачів також вплинула рекордна спека у Франції. Лувру навіть довелося вдатися до крайніх заходів: тепер в музей можуть потрапити тільки ті, у кого є заздалегідь куплені онлайн квитки з певним часом відвідування. Як повідомляють місцеві ЗМІ, сотням людей зі звичайними квитками без зазначеного часу відмовили у вході.

Представники Лувру відзначають, що ситуацію вдалося вирішити за три дні, однак навіть на цьому тижні відвідувачів зі звичайними квитками все ще не пускали в музей. У четвер, 1 серпня, сайт Лувру деякий час не працював через підвищений трафік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: