Суд перевірить громадянство Супрун

thumbnail-tw-20190117131002-2845
Фото: Ліга.net

Окружний адмінсуд столиці зобов’язав Державну міграційну службу підтвердити, що в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун вийшла з громадянства США.

Про це інформує УП.

У понеділок, 5 серпня, відбулось підготовче засідання у справі за позовом нардепа з фракції Радикальної партії Ігоря Мосійчука до Супрун щодо наявності у неї повноважень міністра.

Згідно з рішенням суду, в Міграційної служби є місяць – до 5 вересня – аби надати «належним чином засвідчену копію документа, що підтверджує припинення Супрун громадянства США».

Окрім того, суд вимагає від секретаріату Кабінету Міністрів копії протоколів засідань уряду, в яких Супрун брала участь з моменту призначення її на посаду виконуючої обов'язки міністра.  Ці документи мають бути надані в той самий термін.

Наступне підготовче засідання у справі призначено на 30 вересня.

Нагадаємо, депутат від «Радикальної партії» Ігор Мосійчук подав до суду на Супрун і заявляє, що вона не може виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Одним з його аргументів є те, що у Супрун нібито є громадянство США.

На початку лютого 2019 року Окружний адмінсуд тимчасово заборонив Супрун виконувати обов‘язки міністра охорони здоров'я.

У 2013 році американка з діаспори Уляна Супрун із чоловіком приїхала до України. 11 липня 2015 року Порошенко підписав укази про прийняття до громадянства України подружжя Уляни та Марка Супрунів.

27 липня 2016 року Кабмін призначив Уляну Супрун в.о. міністра охорони здоров'я.

Члени Кабінету Міністрів висловили підтримку Супрун та її реформам.

14 лютого суд вирішив скасувати попереднє рішення і повернув Супрун повноваження.

Після цього суддя, який розглядає справу, взяв самовідвід, його замінила колега.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: