У Чорткові відкрили пам’ятник генерал-майору Сергію Кульчицькому

67631977_2199001813482189_5430374959060877312_n

На вулиці Копичинецькій у місті Чорткові урочисто відкрили алею героїв та пам’ятник Герою України генерал-майору Сергію Кульчицькому.

Про це повідомили у Західному територіальному управлінні Національної гвардії України.

Доля Сергія Петровича нероздільно пов’язана із Тернопільщиною. У Великих Чорнокінцях його дідусь та бабця викладали у сільській школі. Батько Петро Іванович також з села Чорнокінці Чортківського району Тернопільської області.

Саме в Чорнокінцях Сергій Петрович познайомився із своєю майбутньою дружиною Надією Богданівною. І після розпаду СРСР у 1992 році тоді ще капітан Сергій Кульчицький переїхав до України саме до Тернополя, де розпочав службу у Національній гвардії України.

На знак поваги та шани до бойового генерала під його погруддям викарбовано слова «Генерал із серцем солдата». Саме так характеризують Сергія Петровича його побратими.

Участь у поминальній молитві та церемонії відкриття меморіалу взяли декілька сотень краян, військовослужбовці Національної гвардії, представники влади, громадських організацій, духовенство.

Нагадаємо, 29 травня, близько 12:30, поблизу міста Слов'янська, був обстріляний з лісосмуги та підбитий терористами з ПЗРК гелікоптер Мі-8МТ (борт «16») Національної гвардії України, на борту якого був генерал-майор Сергій Кульчицький. Під час падіння вибухнули паливні баки. В результаті події загинуло 12 чоловік: шість військовослужбовців Національної гвардії, включаючи двох членів екіпажу, та шість представників спецпідрозділу МВС України (колишній спецпідрозділ «Беркут»).

Генерал Кульчицький похований 31 травня 2014 року на Полі почесних поховань Личаківського цвинтаря у Львові.

Кульчицький став першим українським генералом, загиблим під час війни на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: