Львів'яни хочуть встановити меморіальну дошку відомому фармацевту та меценату

apteka-musei-lviv
Фото: Аптека-музей "Під чорним орлом".

Львів’яни пропонують встановити на фасаді будинку, у якому розміщена аптека-музей «Під чорним орлом», що на площі Ринок, меморіальної дошки відомому фармацевту і меценату Михайлу Терлецькому.

Львів’яни пропонують встановити на фасаді будинку, у якому розміщена аптека-музей «Під чорним орлом», що на площі Ринок, меморіальну дошку відомому фармацевту і меценату Михайлу Терлецькому. Відповідна пропозиція вже зареєстрована в Єдиній системі місцевих петицій.

Автор петиції Василь Жбадинський зазначає, що Михайло Терлецький (25.10.1886р.-13.11.1966р.) був відомим меценатом, робив чималі пожертви на громадські та наукові товариства, безкоштовно відпускав ліки для хворих лікарні Андрея Шептицького. Під керівництвом Терлецького при аптеці «Під чорним орлом» існував благодійний фонд.

З початком Другої світової війни та приходом радянської армії в Михайла Терлецького відібрали половину будинку, примусили покинути аптеку «Під чорним орлом» та перейти на працю до іншої. Михайло Терлецький помер у 1966 році та був похований на Личаківському кладовищі.

«Слід зазначити, що аптека-музей «Під чорним орлом» знаходиться в центральній частині міста Львова та повз цю будівлю щодня проходять тисячі львів’ян та туристів, які не отримують жодної інформації про безпосередній зв'язок Михайла Терлецького із цим відомим закладом. З огляду на це, пропоную встановити меморіальну дошку по вшануванню пам’яті відомого фармацевта і мецената Михайла Терлецького на фасаді будинку, у якому розміщена аптека-музей «Під чорним орлом», що розташована на площі Ринок, власником якої тривалий час був Михайло Терлецький та у якій здійснював свою діяльність», - зазначає автор петиції.

Станом на 6 серпня петицію підтримали 7 осіб з 500 необхідних. Збір підписів триватиме до кінця жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: