Львівська міськрада не змогла відібрати земельну ділянку у військових

2acd6a932722ee3e6479e815cab59147
Ілюстративне фото.

Суд не задовольнив апеляційну скаргу Львівської міської ради щодо спірної ділянки на території військової частини 80-ої бригади, залишивши рішення суду першої інстанції без змін.

Про це йдеться у постанові Західного апеляційного господарського суду від 5 липня нинішнього року.

Нагадаємо, історія зі спірною земельною ділянкою на вулиці Академіка Лазаренка, 48 тягнеться приблизно 15 років. З 2004 року Львівська міська рада вважає цю землю комунальною власністю і розпоряджається нею на власний розсуд.

Під час судових розглядів було встановлено, що відповідно до рішення виконавчого комітету Львівської міської ради від 08.02.1985 №3-С «Об установлении границ земельных городков на територии г. Львова», земельна ділянка військового містечка №135 загальною площею 21,20 га, що знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Стрийська, 88 закріплена за квартирно-експлуатаційною частиною району Прикарпатського військового округу. На цій земельній ділянці на даний час дислокована військова частина А0284.

1993 року після інвентаризації земель МОУ на території Львова був складений акт, яким підтверджено належність Львівській КЕЧ району земельної ділянки військового містечка №135, що знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Стрийська, 88.

Через 10 років, 2003-го, під час будівництва житлового будинку по вул. Академіка Лазаренка , 48 була знесена огорожа, яка відділяла земельну ділянку військової частини. А вже у грудні 2004 року з’явилася ухвала Львівської міської ради про передачу в оренду земельної ділянки площею 0,1235 га приватному підприємцю, а ухвалою від 9 лютого 2006 року цю ж земельну ділянку передали в оренду ПП «ЮМП-Плюс». Між цими двома ухвалами у квітні 2005 року відбулася зміна цільового призначення земельної ділянки – для влаштування  автостоянки.

2014 року земельна ділянка, згідно із постановою ЛМР, знову змінила орендаря. Це право на п’ять років отримало  ТзОВ «Парксервіс-захід».

«Відповідно до Інформаційної довідки з державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 13.05.2017 земельна ділянка (кадастровий номер 4610136900:05:007:0006) за адресою: м. Львів, вул. Лазаренка, 48, з цільовим призначенням - для обслуговування автостоянки, оформлена у комунальну власність Львівської міської ради», – зазначено у постанові.

У жовтні 2018 року Господарський суд Львівської області ухвалив рішення за позовом Міністерства оборони України, Квартирно-експлуатаційного відділу Львова, військової частини А0284 до Львівської міської ради, ТзОВ «Парксервіс-захід» та Головного територіального управління юстиції у Львівській області.

Позов був задоволений повністю, спірну земельну ділянку повернути у власність Міністерства оборони України. Львівська міська рада подала апеляцію, однак програла.

«На підставі викладеного, колегія суддів апеляційного суду дійшла висновку , що суд першої інстанції ухвалив рішення з додержанням норм матеріального і процесуального права. Скаржником не доведено наявності підстав, визначених ст. 277 ГПК України, для скасування рішення та для задоволення апеляційної скарги, таких підстав апеляційним судом не встановлено.

Читайте також: Львівська міська рада намагається привласнити частину ділянки, де розташована 80 десантна бригада (документи)

Отже, рішення суду першої інстанції належить залишити без змін, апеляційну скаргу без задоволення», – зазначено в постанові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: