На Львівщині майже тридцять тисяч дітей підуть у перший клас цього року

cc17f767e9d51ed839a77a9d4be2e0ce-1024x538
Фото з відкритих джерел.

На Львівщині цього року до першого класу збираються піти 29649 дітей. Про це повідомили у прес-службі Львівській облдержадміністрації.

Про підготовку до нового навчального року поінформував сьогодні, 6 серпня, під час апаратної наради заступник директора департаменту освіти і науки Львівської ОДА Ігор Гайдук.

«У процесі підготовки до навчального року – 2128 закладів освіти, які перебувають у системі управління департаменту освіти та науки Львівської ОДА. З них дошкільної освіти – 865 закладів, де з 1 вересня навчатимуться 77,8 тисяч дітей дошкільного віку», – зазначив Ігор Гайдук.

Охоплення дітей дошкільною освітою на Львівщині – 86,4%. Цьогоріч додатково створили 857 місць у дошкільних закладах, а також відкрили п’ять нових дошкільних закладів. За необхідного фінансування та своєчасного завершення будівельних робіт до кінця 2019 року на території області планують відкрити ще шість дошкільних навчальних закладів на 555 місць.

«У загальній і середній освіті – 1204 заклади. З них 63 – опорні навчальні заклади. Загалом з нового навчального року навчатиметься 279457 учнів – на 2872 учні більше, ніж торік. У перший клас підуть 29649 дітей», – поінформували також Ігор Гайдук.

Директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак наголосила: «Нашим першим завданням є допустити до школи здорових дітей і, разом з освітянами, не дати втратити це здоров’я упродовж навчального процесу. Відповідно до чинної нормативної бази, медичні огляди дітей здійснюють впродовж усього навчального року у закладах охорони здоров’я у присутності батьків. Станом на сьогодні, зі всіх дітей, які підлягають плановому медичному огляду, його пройшли 48% від усієї кількості дітей».

За словами Ігоря Гайдука, пріоритетною залишається «Нова українська школа». Відтак, до 1 вересня все необхідне обладнання буде поставлено у навчальні заклади Львівської області. Окрім того, триває поставка навчальної літератури. Цьогоріч надходження підручників для другого класу очікується до 1 вересня.

«У професійно-технічній освіті Львівщина – на першому місці в Україні за кількістю поданих заяв, а відтак, подано понад п’ять тисяч заяв. Виконання регіонального замовлення складає 50% і це п’яте місце по Україні. По вищій освіті, зокрема, виконання регіонального замовлення складає понад 82,6%, 1008 осіб уже зараховано до 9 навчальних закладів вищої освіти обласного підпорядкування», – резюмував Ігор Гайдук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: