За добу на Львівщині зафіксували одразу два випадки лептоспірозу: стан хворих важкий

немиті яблука

Це небезпечне захворювання виявили у мешканців сіл Стрийського та Старосамбірського районів.

5 серпня до Львівської обласної інфекційної лікарні з діагнозом лептоспіроз потрапило одразу двоє жителів області: 79-річна мешканка Стрийщини та 55-річний мешканець Старосамбірщини. Обоє пацієнтів відчували симптоми нездужання вже кілька днів поспіль, однак до лікаря звернулися тільки у критичний момент.

Як хворі заразилися лептоспірозом - невідомо. Мешканка Стрийщини каже, що порізала руку і продовжувала поратися по господарству, а ще - їла немиті яблука. Чоловік із Старосамбірщини також припускає, що міг з'їсти немитий фрукт або взяти їжу немитими руками. Крім цього, в нього у господарстві є гризуни: щурі та миші, що вважаються потенційними переносниками інфекційних захворювань.

Лептоспіроз – небезпечне інфекційне захворювання. Без лікування лептоспіроз може призвести до ураження нирок, печінки, менінгіту чи навіть смерті.

Захворіти на лептоспіроз можна під час купання у заражених водоймах, при контакті із інфікованими тваринами. У тіло людини бактерія лептоспірозу потрапляє через тріщини, порізи чи рани на шкірі  і слизові оболонки (очі, ніс, рот). Вживання зараженої їжі також може спричинити захворювання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: