Зеленський відреагував на загибель бійців під Павлополем

img_8852_id49025_650x410_7_650x410
Фото ілюстративне.

Президент України Володимир Зеленський закликав лідерів країн-учасниць «нормандського формату» якомога швидше поновити перемовини у зв'язку з порушенням російсько-окупаційними військами перемир'я і загибеллю чотирьох українських воїнів.

Про це Зеленський написав у Facebook.

«Четверо українських військових загинули біля Павлополя від обстрілів з ручного протитанкового гранатомета. «Хлібне перемир’я» тривало 17 днів. Сьогоднішній інцидент спрямований на підрив не тільки цього перемир’я, але й переговорного процесу в цілому. Україна щиро прагне миру. І наше прагнення незмінне. Сьогодні весь світ побачив, хто саме миру не хоче», - зазначив глава держави.

Він додав, що саме тому закликає лідерів країн-учасниць «нормандського» переговорного формату – президента Франції Еммануеля Макрона, канцлера ФРН Ангелу Меркель та президента РФ Володимира Путіна – якнайскоріше зібратися для поновлення перемовин.

Президент також висловив співчуття родинам загиблих біля Павлополя.

«Ми не припинимо працювати над закінченням бойових дій і не залишимо без відповіді жодну атаку на наших військових», - наголосив Зеленський.

Насамкінець він висловив переконання, що Україна «обов’язково буде єдиною і мирною».

Нагадаємо, 6 серпня під час обстрілу російсько-окупаційними військами позицій Об'єднаних сил поблизу Павлополя загинуло четверо українських військовослужбовців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: