На Львівщині боржницю аліментів змусили взятися до роботи

аліменти

За три роки несплати аліментів жінка заборгувала майже 19 тисяч гривень. За це її відправили на суспільно-корисні роботи.

Про це повідомляє GalNet.

Після розлучення син Ірини залишився з чоловіком. Починаючи із 2016 року, вона мала сплачувати дитині по 600 грн щомісяця. Однак станом на 1 серпня 2019 року жінка заборгувала майже 19 тисяч гривень.

Дрогобичанка Ірина відбуває суспільно-корисні роботи у комунальному підприємстві «Комбінат міського господарства». Робочий день жінки розпочинається о 8 ранку і триває до 17 години. Є обідня перерва – з 12 до 13. Жінка грабає сіно, замітає подвір'я та виконує інші роботи. Заробітня плата Ірини - 3300 гривень. При цьому вся сума, яку отримує жінка, перераховується синові у рахунок погашення боргу.

«Змусити жінку віддати борг стало можливим завдяки законодавчій ініціативі «Чужих дітей не буває», впровадженій у 2018 році», - пояснює начальник Головного територіального управління юстиції у Львівській області Микола Станіщук. Ці законопроекти посилили відповідальність неплатників аліментів.

Тепер за несплату аліментів боржники мають низку обмежень: не можуть керувати транспортом, виїжджати за кордон. Крім того, до боржників можуть застосовуватися примусові суспільно-корисні роботи.

Завдяки цим законодавчим ініціативам лише у 2018 році в Україні стягнули 108 мільйонів гривень заборгованості по аліментах. Натомість станом на серпень 2019 року з неплатників вже стягнули 102 мільйони гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: