На Самбірщині скоро запрацює соціальна пекарня

заставка

«Маєш - поклади, потребуєш - візьми», - так пояснюють ідею закладу організатори.

Про це повідомляється у соцмережах.

На Самбірщині громадська організація на чолі зі священиком Олегом Здреником переробила приміщення плебанії (будинок предстоятеля біля церкви) на соціальну пекарню. Волонтери ГО «Ми - це Вільшаник» власноруч зробили ремонт та підготували приміщення до запуску. Офіційне відкриття приурочили до Дня Незалежності невипадково: у такий спосіб організатори хочуть підкреслити, що навіть маленька громада може досягнути мети,  якщо працює наполегливо і самовіддано.

«Місцевим так сподобалася ідея закладу, що волонтери вирішили прилаштувати ще до офіційного запуску пекарні спеціальну поличку, де всі охочі зможуть залишати продукти для потребуючих. Це мало добрий ефект. Люди кладуть необхідну продукцію: гречку, муку, консерви та ін.», - розповідає організаторка Ірина Яжик.

Окрім допомоги соціально незабезпеченим сім'ям, в організації планують проводити кулінарні майстер-класи.

«Для учнів та малесеньких діток хочемо організувати навчально-ігрові студії: показати малечі, як замісити тісто до випічки, оформити пряники. Спекти хліб, робити якісь начинки, випікати - це для сучасної людини стає чимось фантастичним. Якщо мама того не робить, то дитина не буде навіть знати, як дріжджове тісто замісити», - коментує священик Олег Здреник.

Організатори запрошують до Вільшаника на відкриття пекарні 24 серпня. Допомогти тим, хто потребує, просто: скуштувати свіжу випічку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: