Куди поїхати на вихідні у серпні

пилипець

Де провести вікенд в останній місяць літа, чим розважитися на курорті і скільки це буде коштувати, цим поцікавилася ІА Дивись.info.

Шацькі озера

Як дістатися? Світязь знаходиться за 220 км від Львова. Дістатися туди можна за три з половиною години еспрес-автобусом «Львів-Шацькі озера», що розвозить пасажирів до всіх популярних місць відпочинку. Вартість квитка – від 150 грн.

Житло. Вартість двомісного готельного номеру поруч зі Світязем – від 800 грн. Щоб зекономити, можна винайняти житло у приватному секторі: у такому разі той самий рівень комфорту обійдеться на 300 грн дешевше. Для любителів «дикого» туризму біля Світязю облаштували наметове містечко «Незабудка». Тут є все необхідне: чиста вода, туалети, душі, смітники, електроенергія та вихід до пляжу. В’їзд до наметового містечка – 30 грн за добу. При чому ця вартість стягується не з однієї персони, а з усіх «мешканців» намету.

Що робити? Озеро Світязь також називають «українським Байкалом». Воно найбільше та найглибше озеро природного походження в Україні. Насправді ж Світязь – це тільки одна із понад тридцяти водойм, що входять до групи Шацьких озер. Кожне з них по-своєму цікаве та унікальне.

Тут дозволено купатися і рибалити, а в місцевих ресторанах кухарі згодяться приготувати ваш вилов. Або можете посмажити рибку самостійно – на мангалі. На території поруч  можна поспостерігати за тваринами і рослинами, які занесені до «Червоної книги». Також серед популярних розваг – запливи на байдарках та човнах.

Порада: обов’язково візьміть з собою усі можливі засоби від комарів, адже тут вони особливо активні.

Закарпаття

Майже чверть відпочивальників на Закарпатті – із Львівщини. Українські Карпати – ідеальний варіант для відпочинку вихідного дня. Протягом суботи-неділі тут можна встигнути прокласти гірський маршрут, скупатися в термальних джерелах і досита наїстися місцевими делікатесами. А в понеділок зранку повернутися до роботи зі свіжими враженнями.

Воловець

Як дістатися? Селище Воловець – районний центр Воловецького району Закарпатської області. Воловець знаходиться за 185 км від Львова. Селище має хороше транспортне сполучення. Найвигідніше їхати поїздом. Квиток Львів-Воловець обійдеться у 36 грн в один бік.

Житло у Воловці удвічі дешевше, ніж на сусідніх курортах. Відпочивальники часто винаймають апартаменти тут, а час проводять на сусідніх курортах – У Пилипці, Моршині або Шаяні. Ціни на двомісний номер у готелі стартують від 300 грн, натомість такі самі житлові умови у Сваляві або Пилипці обійдуться щонайменше у 500 гривень.

На сайтах попереднього бронювання мало пропозицій – винайняти житло легше на місці: жителі розміщують оголошення на фасадах своїх осель.  Добре поїсти у  Воловці можна за 100 грн з особи. Якщо вам дісталися апартаменти з кухнею – продуктами можна закупитися на місцевому ринку, що впирається в залізничний вокзал.

Що робити? У Воловці зручно починати пішохідний гірський маршрут: перепади висот не надто значні, тож за день можна здолати велику відстань. Сюди їдуть за краєвидами з вершин: з полонини Боржава видно рештки оборонних укріплень Лінії Арпада, а з гори Гимба – місцевість поблизу водоспаду Шипіт.

Основним недоліком Воловця є те, що тут бракує атракцій. Якщо вас не цікавлять походи в гори, робити буде нічого.

Краєвиди Воловця залишаються у пам'яті надовго. Фото: Ігор Середа

Пилипець

Як дістатися? Селище Пилипець знаходиться у Міжгірському районі Закарпатської області. Доїхати сюди можна за 20 хвилин з Воловця, автобуси в цьому напрямку курсують щогодини.

Житло. Вартість двомісного номеру в Пилипці – від 500 грн в літній період.

Що робити? До вершини місцевої гори Гимба протягнуто підйомник. Один підйом коштує 70 гривень, спуск – стільки ж. За 120 гривень можна піднятися і спуститися. Є абонементи – на три години, на один або два дні. На його верхньому майданчику є кав’ярні, зокрема «Чайовня Сурія». Тут можна придбати суміші карпатських трав та  корисні наїдки, алкоголем не торгують. Влітку працює bike-парк. Під’їхати можна на підйомнику разом з велосипедом, а з’їжджати донизу спеціальними стежинами.

Відпочивальники вподобали Пилипець за атмосферу «екофрендлі». На даху будівлі в етностилі на вершині гори власники навіть встановили сонячні батареї.

Ще одна відома атракція Пилипця – водоспад Шипіт. Поруч із водоспадом є альтанки, місця для мангалу, зони для наметів і навіть невеличка церква. Підійти до Шипоту можна впритул за течією або скористатися дерев’яним містком над водоспадом і мотузковою пререправою та подивитися на Шипіт згори.

Порада: у Пилипці варто скуштувати страви місцевої кухні: тут готують банош із бринзою, гострий бограч, смажать кремзлики та запікають лангоші.

Косино

Як дістатися? Косино або Косонь – це село в Мукачівському районі Закарпатської області, відомий курорт з термальними джерелами. Знаходиться за 220 км від Львова. Щоб дістатися до Косина, можна поїздом доїхати до Мукачева, а звідти пересісти на автобус до курорту. У Мукачеві навіть не доведеться шукати автовокзалу: маршрутні таксі до Косина забирають туристів одразу від залізничної станції. За квиток на потяг доведеться викласти від 35 гривень, ще приблизно стільки ж коштуватиме поїздка автобусом.

Житло. Лояльністю ціни на житло у Косині не відзначаються: двомісний номер у готелі обійдеться щонайменше у 700 грн. Якщо хочете зекономити – шукайте пропозиції у приватному секторі.Тут ціни стартують від 450 грн.

Порада: бронюйте житло заздалегідь – туристичний сезон у Косині триває 365 днів на рік.

Що робити? У Косино їдуть задля релаксу та оздоровлення. Косоньські джерела багаті на залізо, кальцій, калій, мідь, натрій та цинк. Вони лікують захворювання опорно-рухового апарату, серцево-судинної та нервової систем.

У Косоні є великий відпочинковий комплекс з басейнами з холодною та гарячою водою, гідромасажем, сауною з льодом.  У липні 2019 року також запустили новий аквапарк. Поруч – ресторани з популярною тут угорською кухнею.

Порада. Рекомендований час перебування у басейні 15-20 хвилин тричі на день. Заборонено перебувати у воді, якщо є захворювання у стані загострення.

Львівська область

Славське

Як дістатися? Славське – селище у Сколівському районі Львівської області. Від Львова – 138 км. Доїхати сюди можна поїздом «Львів-Ужгород», зійти на станції Славське. Вартість квитка –  від 35 грн.

Житло. Вартість апартаментів для двох дорослих у приватному секторі стартує  від 150 грн за добу, в готелі – від 500 грн.

Що робити? У Славську знаходиться печера «Писана криниця»,  унікальна пам’ятка природи, про яку мало хто знає. Місцеві запевняють, що вода з джерела поруч має оздоровлюючий ефект. Кажуть, що з нього пив сам Олекса Довбуш.

Славське є відправною точкою для багатьох гірських маршрутів: звідси починають шлях до гір Магура, Ільза, Татарівка. Селище також називають малою столицею велосипедного спорту. Після насиченого активного дня туристам пропонують відновити сили у купальних чанах під відкритим небом і саунах на дровах. У такі купелі додають відвари карпатських трав, що добре розслабляють та оздоровлюють організм.

Порада. Якщо плануєте у Славську похід у гори, обов’язково сповістіть про свій маршрут рятувальну службу. Для цього достатньо пройти електронну реєстрацію.

Вершина гори Захар Беркут, що у Славському

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: