Наступні п’ять років Національним антарктичним науковим центром керуватиме Євген Дикий

DykyiEvg-755x460

Сьогодні, 8 серпня, в Національному антарктичному науковому центрі відбулися вибори директора. За підсумками таємного голосування директором було обрано Дикого Євгена Олександровича – за нього віддали свої голоси 23 науковці Центру. Один голос – проти.

Про це повідомили в Національному антарктичному науковому центрі.

Загалом у виборах взяли участь 24 із 26 штатних наукових співробітників ДУ НАНЦ. Було облаштовано дві виборчі дільниці – одна в приміщенні Центру в Києві, друга – на українській антарктичній станції «Академік Вернадський». Бюлетені вчених, які працюють в Антарктиді, було передано до Києва через інтернет у вигляді скан-копій. Голосування тривало з 9.00 до 15.00. Підрахунок голосів вела спеціально створена виборча комісія у складі чотирьох наукових співробітників Центру.

Площа офісу НАНЦ досить скромна, тож місце для голосування – кабінку та урну – облаштували просто в коридорі установи.

Вибори директора НАНЦ відбувалися, згідно з Законом України «Про наукову і науково-технічну діяльність», прийнятим Верховною Радою в 2016 р. Це перші вибори керівника Національного антарктичного наукового центру. Дотепер директорів установи призначало Міністерства освіти та науки.

Кандидат біологічних наук, 45-річний Євген Дикий з березня 2018 року виконував обов’язки директора ДУ НАНЦ. Перед цим був заступником директора Українського наукового центру екології моря, очолював НДІ ім. Мечникова в Одесі. Учасник Майдану, з перших днів воював у добровольчому батальйоні «Айдар». Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

У своїй передвиборчій програмі Євген Дикий називає пріоритетами подальшу модернізацію станції «Академік Вернадський», забезпечення додаткових джерел фінансування наукових досліджень, розвиток мережі моніторингу Антарктичного півострова, проведення  порівняльних досліджень обох полярних регіонів – Арктики та Антарктики, соціальний захист полярників.

Нагадаємо, що згідно з  Законом України «Про науку та наукову діяльність», директора Національного антарктичного наукового центру обирають терміном на п’ять років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: