Омелян пояснив, чому російський літак пролетів над Львовом

resize_vrSyxalQwqu7gCHBY93bf4Pj1m2pkWJR_980x590
Ілюстративне фото.

Польот над Україною був узгоджений і погоджений капітаном літака та диспетчером Львівського районного диспетчерського центру та «Украероцентром». Про це повідомляє Львівський портал.

Рейс російської авіакомпанії «S7 Airlines» порушив заборону на польоти над Україною через грозовий фронт. Відповідний дозвіл на входження у повітряний простір України надав «Украероцентр».

За словами міністра інфраструктури Володимира Омеляна, у випадках обходу небезпечних явищ погоди, які можуть призвести до авіакатастрофи, Україна може дозволити російським літакам порушити повітряні кордони.

«Є офіційне роз’яснення Украероруху. Радою з безпеки польотів Державної авіаційної служби України протокольним рішенням від 2 грудня 2015 року було затверджено, що у випадках обходу небезпечних явищ погоди (якщо обхід без входу до повітряного простору України може привести до аварійної ситуації з повітряним судном), усім повітряним суднам, включаючи ті, що зареєстровані в Російській Федерації, може бути дозволено вхід до повітряного простору України згідно законодавчих й нормативно-правових актів України у галузі авіації та сфері використання повітряного простору, із дотриманням стандартів та рекомендованої практики ICAO», – повідомив міністр.

Водночас міністр додав, що такі дії були узгоджені і погоджені капітаном літака, диспетчером Львівського районного диспетчерського центру та «Украероцентром».

«Також дії персоналу обслуговування повітряного руху передбачені в угоді (LOA) між органами ОПР України та Польщі. 07 серпня 2019 року о 17.58 (за київським часом) диспетчер Львівського РДЦ запитав дозвіл у провідного інженера Украероцентру на вхід ПС Boeing-733 REG -VQBMG (а\к «Глобус» Російська Федерація) у зв’язку з необхідністю обходу небезпечних явищ погоди. Дозвіл було надано та у 18.02 зазначене пасажирське судно зайшло до повітряного простору України ПОД LABOD на ешелоні Fl370, та вийшло з повітряного простору України ПОД AMIRI 18.33 Fl370», - також додав Володимир Омелян.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: