У Львові планують створити сучасний літній театр

img7409-d92d6716e80de839fe5b5c196f791597

У Львові створять робочу групу з напрацювання проекту створення сучасного літнього театру в Музеї народної архітектури і побуту імені Климентія Шептицького. Про це повідомили у прес-службі ЛМР.

Сьогодні, 8 серпня, на Співочому полі відбулася нарада за участю міського голови Львова Андрія Садового з цього приводу.

«Це має бути сучасний літній театр з накриттям над всім залом і сценою. Для її створення потрібно мати постійно діючу робочу групу, адже це треба робити швидко. Для мене важливо якнайшвидше вийти на ідеальний концепт. Все має бути продуманим: як сюди під’їхати, підійти, питання накриття від вітру і дощу, евакуації тощо», - зазначив Андрій Садовий.

Під час наради йшлось про те, що простір Співочого поля для концепту лісової сцени є унікальним. Тому для такого проекту варто напрацьовувати чітку концепцію та шукати компетентних архітекторів.

Директор Органного залу Іван Остапович розповів: «Ми вже досліджували це питання і знайшли мінімум трьох компетентних архітекторів, які можуть це робити. Ми з ними контактували, і деякі з них вже зацікавились цією ідеєю. Це складний проект, але потрібно дотримуватись простої логіки: визначаємо, що ми хочемо, а чого ні, і тоді архітектор починає працювати».

Також на нараді було визначено, що новий відкритий зал має вміщати понад 1500 глядачів і працювати близько 200 днів у році. Міський голова Львова запропонував арт-директору фестивалю «LvivMozArt» Оксані Линів взяти на себе патронат над цим проектом та розробити правильне технічне завдання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: