У Львові просять перейменувати вулицю на честь Левка Лук’яненка

_93361702_412232

Сьогодні, 8 серпня, на сайті Львівської міської ради з’явилася петиція «Про перейменування вулиці В. Комарова на вулицю Л. Лук'яненка». Автор звернення Дмитро Ворончак.

«Керуючись законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про географічні назви», закликаю вас прийняти рішення про перейменування вулиці, названої на честь Владіміра Комарова, на вулицю Левка Лук'яненка», – йдеться у петиції.

Зазначається, що Володимир Комаров був льотчиком-космонавтом СРСР також був членом КПРС з 1952 року, був нагороджений орденом Леніна, орденом Червоної Зірки. Автор петиції додає, що Комаров жодним чином не був пов'язаний зі Львовом.

«Левко Лук'яненко – дисидент, співзасновник Української гельсінської групи, народний депутат чотирьох скликань Верховної Ради. Удостоєний звання Герой України. Був першим надзвичайним і повноважним послом України в Канаді та очолював комісію з питань помилувань при президентові Вікторові Ющенку. Автор «Акта проголошення незалежності України». Лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка 2016 року. Левко Лук'яненко працював та відпочивав у Львові, відвідував різноманітні заходи та завжди був прикладом для наслідування для львівських політичних та громадських діячів. Зокрема, під час антитерористичної операції на Донбасі Левко Лук'яненко часто їздив у зону АТО й передавав бійцям літературу, у тому числі і власні книги», – зазначено у петиції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: