У ЄС відреагували на загибель чотирьох українських солдатів на Донбасі

eu_commission_20twitter_20_evrokomissiya__id29853_650x410_8_650x410_1_650x410_1_650x410

У ЄС очікують, що Росія в повній мірі використає свій значний вплив на сепаратистів.

Європейський Союз очікує, що Росія вплине на бойовиків після загибелі чотирьох українських військових на Донбасі під час перемир'я. Про це заявили у прес-службі ЄС, повідомляє DW.

У ЄС вимагають повного дотримання режиму припинення вогню.

«Інтенсивні бої, які відбулися під Павлополем, у Донецькій області України, призвели до вбивства чотирьох українських військовослужбовців, що є найбільшою кількістю жертв за один день з жовтня 2018 року. Це є очевидним порушенням узгодженого режиму припинення вогню, яке ставить під загрозу життя цивільних жителів», - йдеться у заяві.

Крім того у ЄС очікують, що Російська Федерація в повній мірі використає свій значний вплив на сепаратистів, яких підтримує, щоб негайно припинити бої. У прес-службі зазначили, що Брюсселю відомо про заклик президента України Володимира Зеленського провести зустріч "нормандської четвірки" на рівні глав держав.

«Ми наголошуємо на важливості посилення переговорних зусиль, спрямованих на стійке і мирне вирішення конфлікту. Ми підтверджуємо нашу повну підтримку діям "нормандського формату", ОБСЄ та тристоронньої контактної групи», - йдеться у заяві.

Нагадаємо, вчора президенти України та Росії Володимир Зеленський та Володимир Путін погодили нормандську зустріч, на якій будуть підписані нові документи. Також Зеленський і Путін обговорили врегулювання ситуації на Донбасі після загибелі чотирьох українських військових. Президенти України і РФ обговорили важливість неухильного дотримання встановленого з 21 липня режиму припинення вогню, а також розведення сил і засобів від лінії розмежування.

Крім того, Зеленський у відповідь на обстріл закликав президента Франції Еммануеля Макрона, канцлера Німеччини Ангелу Меркель і президента РФ Володимира Путіна якнайшвидше зібратися для відновлення переговорів по ситуації на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: