Уряд зобов'язав Нафтогаз знизити ціну газу для населення

НАК "Нафтогаз України” повинен знизити ціну на газ для населення в серпні ще на 265 грн за тисячу кубічних метрів.

Відповідну постанову прийняв Кабінет міністрів України, повідомляє прес-служба уряду.
“Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 3 квітня 2019 № 293, з червня НАК “Нафтогаз” зобов'язаний продавати для населення газ за ціною, яка є найнижчою на одній з чотирьох майданчиків”, - наголошується в документі.

До цих майданчиків належать Мінекономрозвитку, Українська енергетична біржа, НАК “Нафтогаз”, а також укладання договорів про постачання газу на умовах ПСО (покладання спеціальних обов'язків).

У Мінекономрозвитку середня митна вартість імпортованого газу в липні склала 4812 грн за тисячу кубічних метрів без ПДВ, на Українській енергетичній біржі газ на серпень в липні продався за ціною 4654 грн за тисячу кубометрів без ПДВ. У НАК “Нафтогаз” газ для промисловості за передоплатою, встановленої на серпень, коштував 4640 грн за тисячу кубічних метрів без ПДВ.

Ціна на умовах ПСО, згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2018 року № 867, на липень була розрахована, як 7185 грн за тисячу кубічних метрів без ПДВ.

Найнижчою виявилася ціна “Нафтогазу”. Тому ціна газу в серпні для населення, без ПДВ, тарифів на транспортування і постачання, складе 4640 грн за тисячу кубічних метрів, що менше на 265 грн, ніж ціна в липні у розмірі 4905 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: