З усіх програм обласної ради чи не найкраще виконується програма доплат чиновникам

68781718_2359591217450513_2977388474820198400_o

На комісії Львівської облради з питань бюджету звітували  керівники департаментів Львівської обласної державної адміністрації щодо виконання Програми соціально-економічного розвитку області за перше півріччя 2019 року та реалізацію обласних цільових програм станом на 1 липня.

В облраді станом виконання програм вкрай незадоволені. Там кажуть, такого з початку каденції ще не було. З 25 програм ЛОР 7, станом на 1 липня, були виконані на 0%.

«За підсумками півроку в нас, скажемо так, невелике виконання фінансування обласних цільових програм і бюджетна комісія занепокоєна використанням коштів. Це найгірша ситуація за нашу каденцію. Якщо відмінусувати програму вивезення ТПВ, яка профінансована на 100% і програму підтримки органів державної виконавчої влади, яка профінансована на 80% і, залишаючи всі капітальні видатки, то залишається 17% касових видатків, за результатами піврічної реалізації. Можливо, вибори та зміна влади вплинули», – констатував  голова комісії Олег Демків.

Він додав, що, наприклад, програма розвитку освіти, за півроку була профінансована на 4%.

«Ми не є вашими керівниками, але як бюджетна комісія залишаємо за собою право у випадку  невиконання наступних наших рішень, право вже на вересневу сесію внести зміни до обласного бюджету і програм шляхом перекидки коштів», - заявив голова комісії.

При цьому виявилося, що друга за ефективністю виконання обласна програма після вивезення є ТПВ, є підтримка виконавчих органів державної влади.

«Це премія для того, щоби краще працювали структурні підрозділи ЛОДА», - пояснив Олег Демків.

Це викликало риторичне запитання депутатки Ольги Шайдуліної.

«Ви самі сказали, що цього року, як ніколи, погано виконуються обласні програми. За що тоді ми виплачуємо премії з обласного бюджету?» – запитала депутатка.

«Департаменти міжнародного співробітництва, охорони здоров’я, ЖКГ, ПЕК отримали премії в рази менші, ніж інші департаменти. Можливо, є об’єктивні причини, а може, інші причини. Є прохання це врахувати, щоб кожен працівник ЛОДА відчув наше рішення»,  - зауважив депутат Іван Собко.

Пояснення представника департаменту фінансів, що  розподіл премій проводився головою ЛОДА  відповідно до оцінки роботи департаментів його не влаштувало.

«За цією логікою виходить, що, наприклад, департаменти охорони здоров’я, ЖКГ працюють  погано, але чомусь їхні програми виконуються добре. А в мене складається враження, що премії виписувалися тому, хто брав активну участь у виборчій кампанії. А окремі працівники ЛОДА мені казали – нам премії не дають, бо ми не їздимо агітувати. Не може так бути, що один департамент їсть ікру, а інший на масло не має. Тоді цих премій не буде», - заявив депутат.

Ця заява викликала обурення єдиного на сьогодні заступника голови ЛОДА Романа Филипіва, який залишився на посаді з часів Олега Синютки.

«Я належу до представників старої влади, яка роздавала премії, і сприймаю це на свою адресу. Якщо у вас є конкретні факти, що хтось зловживав своїм службовим становищем, то треба звертатися до правоохоронців. Розподіл цих коштів відбувався не за результатами півріччя, а трохи раніше. І до уваги бралися показники не тільки цього року»,  - обурився Роман Филипів.

Його підтримала директорка департаменту охорони здоров’я Ірина Микичак.

«Неодноразово, і в тому числі в цій залі, звучали застереження і негативна оцінка галузі охорони здоров’я, а департамент є обличчям галузі. Враховуючи, що до нас є багато питань і буде ще більше,  було б некоректно, щоби наш департамент отримував премії більші, ніж інші департаменти. Ми визнаємо об’єктивність оцінки керівництвом ЛОДА нашої роботи», - заявила Ірина Микичак.

Впродовж трьох годин депутати заслуховували стан виконання кожної з 25 обласних програм. Зрештою вони вирішили встановити для виконавців дедлайн до 1 вересня. Якщо не буде угод про виконання робіт, то на сесії 10 вересня депутати внесуть зміни до програм і гроші скерують на інші об’єкти або програми. Своє рішення депутати хочуть надіслати голові ЛОДА Маркіяну Мальському для реагування.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: