Супрун розкритикувала пропозицію Радуцького щодо відновлення СЕС

супрун

Санепідемстанції були створені 95 років тому як інструмент  для боротьби з епідеміями. Після цього СЕС займалися видачею спеціальних дозволів бізнесу, але в 2014 році її функції були передані до інших організацій відповідною постановою.

Уляна Супрун вважає, що в Україні немає потреби створювати нову організацію, що виконуватиме функції епідеміологічного нагляду

Вчора, 8 серпня, засновник клініки «Борис» та депутат від партії «Слуга народу» Михайло Радуцький заявив про необхідність створення органу, що відповідатиме за інфекційний контроль в Україні, - повідомляє ІА «Главком».

«У 2014 році було зруйновано санітарно-епідеміологічну службу (СЕС). Натомість нічого не створено. В Європі є епідеміологічний нагляд. Ми йдемо до Євросоюзу, тому маємо створити ті інституції, що існують у Єворосоюзі», - сказав Михайло Радуцький.

Натомість в.о. керівника МОЗ України Уляна Супрун розкритикувала ідею Радуцького і заявила, що в Україні немає потреби створювати нову організацію, що виконуватиме функції епідеміологічного нагляду. «Санітарно-епідеміологічна служба мала низку завдань, що стосуються профілактики інфекційних та професійних хвороб, отруєнь, радіаційних уражень людей та шкідливого впливу факторів навколишнього середовища. Але по факту ця служба займалася зовсім іншими завданнями", - написала Супрун у Facebook.

Вона уточнила, що з моменту надання СЕС повноважень видавати бізнесу дозволи значна частина діяльності структури оберталася довкола цієї прибуткової справи.

«Було цілком нормально вимагати гроші за «перевірки» та отримання дозволів, домовлятися за своїх або просто розкрадати бюджетні кошти», - написала керівник МОЗ.

Вона підкреслила, що Центр громадського здоров’я МОЗ України є санітарно-профілактичним закладом охорони здоров’я, а його основні завдання і полягають у  захисті населення від інфекційних та неінфекційних захворювань, лабораторній діяльності, біобезпеці та безпеці крові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: