У Львові лікуватимуть зуби котам і собакам

ветеринар

На базі ЛКП "Лев" відкрився перший в Україні стоматологічний кабінет для тварин.

На базі Першої комунальної ветеринарної клініки ЛКП «Лев» запрацював стоматологічний кабінет.

У клініці вже є необхідне обладнання: ультразвуковий скайлер з автоматичною подачею води для зняття твердих зубних відкладень, портативна стоматологічна установка, фотополімеризатор для накладання пломб, рентгенапарат, стерильні хірургічні набори, а також монітор пацієнта, який відстежує показники під час анестезії. Кожного пацієнта забезпечують внутрішньовенним доступом у вигляді катетера та ендотрахеальною трубкою, через яку подають кисень, і за потреби проводять штучну вентиляцію легень, - повідомляють на сайті підприємства.

За словами ветлікаря-стоматолога ЛКП «Лев» Василя Захарчука, у роті собак і котів є близько 300 різних видів бактерій, які, проникаючи в кров’яне русло, викликають серцеву, ниркову, печінкову недостатності, разом зі слиною і кормом бактерії викликають гастрит, розлади травлення тощо.

Під час стоматологічних процедур команда спеціалістів: ветлікар - стоматолог, ветлікар-анестезіолог та асистент - ветфельдшер.

«У моїй практиці найпопулярнішою процедурою є так звана «чистка зубів» або ж санація ротової порожнини. У собак, приміром, часто трапляється, що постійні зуби виростають, а «молочні» ще ні. Окрім цього, є різні новоутворення та інші аномалії. Але при вчасному зверненні до спеціаліста усі ці проблеми можна швидко та якісно усунути», – каже він.

На первинному огляді анестезіолог розпитує власника про його тварину – стан здоров'я, пережиті захворювання, вакцинації, особливості харчування тощо. Після цього ветлікар проводить огляд тварини та за потреби призначає додаткові дослідження (ЕХО серця, аналізи крові та сечі, рентген).

Василь Захарчук радить власникам домашніх улюбленців звертати увагу на неприємний запах з рота тварини, на те, як ваш домашній улюбленець споживає корм, чи не має надмірного виділення слини, припухлості, болісних відчуттів під час погладжування голови в ділянці рота, тертя мордочки лапами. Якщо такі симптоми є, то необхідно звернутись на огляд до ветеринара.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: