Зеленський призначив до комісії з питань правової реформи екс-юриста регіонала Єфремова, ставленика Медведчука та дружину Стефанчука

92b54411-22bb-482a-9776-028eed9be00a

7 серпня президент Володимир Зеленський затвердив персональний склад комісії з питань правової реформи.

Один з її членів був адвокатом регіонала Олександра Єфремова, якому інкримінують створення “ЛНР” та держзраду. Про це йдеться у розслідуванніпроекту “Радіо свобода” - “Схеми”.

Зокрема, Ігор Пукшин раніше працював з головою Офісу президента Андрієм Богданом в юридичній фірмі “Правіс”, а потім - в адвокатському об’єднанні “Адвокатська фірма “Пукшин і партнери”.

Андрій Смирнов, керуючий партнер адвокатського об’єднання “Смирнов і партнери” також, схоже, є близьким до Богдана. Наприклад, вони разом подорожують, і це видно із соцмереж.

Крім того, у  соцмережах Смірнова можна зустріти спільні фотографії з колишнім заступником голови адміністрації екс-президента Віктора Януковича Андрієм Портновим.

Смирнов є адвокатом колишнього народного депутата від “Партії регіонів” Олександра Єфремова, якого обвинувачують в організації захоплення будівлі Луганської обласної державної адміністрації навесні 2014 року, а також інкримінують організаційне та інше сприяння створенню і діяльності угруповання “ЛНР” і державну зраду.

Інший член Комісії з питань правової реформи - доцент кафедри кримінального процесу Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, кандидат юридичних наук Олександр Дроздов. Згідно з даними офіційних реєстрів, Дроздов - керівник Всеукраїнської громадської організації “Спілка адвокатів України”, засновником якої є проросійський політик Віктор Медведчук, вказують “Схеми”.

Ще одна членкиня комісії - професорка кафедри підприємницького та корпоративного права Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, докторка юридичних наук, доцентка Марина Стефанчук. Це дружина ідеолога партії “Слуга народу” Руслана Стефанчука, згідно з його декларацією. До речі, раніше ми розповідали, що і брат Стефанчука - Микола - теж пішов у владу. На позачергових виборах до Верховної Ради він переміг у 187-му окрузі від президентської партії.

Комісія з питань правової реформи має “сприяти подальшому розвитку правової системи України на основі конституційних принципів верховенства права, пріоритетності прав і свобод людини і громадянина з урахуванням міжнародних зобов'язань України”, а саме - готує пропозиції щодо вдосконалення правової системи України, змін до Конституції, законодавства у судовій та правоохоронній сферах, координує та мониторить реформи у цій сфері.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: