Мальському поскаржилися, що львівських медиків переманюють на роботу у Польщу

008-010_dis_club-1024x580

Правоохоронців просять перевірити діяльність рекрутингових агенцій, які запрошують львівських медиків на стажування до Польщі.

З таким зверненням під час апаратної наради у ЛОДА виступила директорка департаменту охорони здоров’я Ірина Микичак.

«Критично низький рівень зарплати працівників, зокрема середньої ланки стимулює їхній відтік з України. Останні 2-3 тижні по наших закладах почали поширюватися електронні  розсилки, рекламні буклети, де запрошують на так зване дворічне стажування медичних сестер  та лікарів. Це стажування включає фінансування початкової мовної підготовки, надання доступного  житла, розробка індивідуального варіанту стажування для продовження медичної кар’єри,  вирішення всіх питань щодо легалізації перебування українського медика у Польщі, фінансування підготовки до іспитів та ліцензії, допомога під час навчання, психологічна підтримка. І впродовж  цих двох років гарантується оплата, за яку можна вчитися, харчуватися та проживати. Тобто мало того, що ми вже маємо ситуацію критичну із забезпеченням кадрами, зараз ще піде масовий відтік», - розповіла Ірина Микичак.

Вона попросила правоохоронців поцікавитися легальністю роботи таких благодійних фондів і рекрутингових агенцій, які поширюють такі запрошення і яких у Львові стає дедалі більше.

«Інша річ стосується служби зайнятості. Мені в голові не зовсім вкладається механізм постановки  на облік наших випускників медичних коледжів, за навчання яких переважно платить  держава. Випускники приходять у наші заклади і вимагають підписати документ, що вони там не потрібні, бо некомпетентні і некваліфіковані, а на питання керівників, для чого вони це роблять, відповідають, що їдуть на роботу за кордон. Тобто це черговий механізм, як можна скористати з держави», - додала Ірина Микичак.

Натомість голова ЛОДА Маркіян Мальський доручив подати відповідне звернення від ЛОДА до правоохоронців і служби зайнятості.

«Ми не можемо самі стимулювати виїзд  громадян за кордон. Прошу перевірити факти виїзду за  кордон. Якщо людина більшість часу перебуває за кордоном, то вона тут роботу і не знайде. По цих людях теж можна прийняти реагування, в частині перевірки законності виплати їм допомоги», – заявив голова ЛОДА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: