Творець серіалу «Чорнобиль» занепокоєний вибухом у Архангельську

чорнобиль
Фото ілюстративне. Кадр із серіалу «Чорнобиль»

Сценарист серіалу "Чорнобиль" від HBO Крейг Мейзін стурбований вибухом ядерного реактора в Білому морі поблизу Архангельська.

Про це він написав у своєму Twitter.

«Те, що вони, нарешті, визнали, жахливо, але я набагато більше стурбований тим, про що вони досі мовчать», - написав Мейзін, прикріпивши посилання на новину про те, що Росія визнала вибух малого ядерного реактора.

8 серпня в Російській Федерації, на військовому випробувальному полігоні, розташованому на узбережжі Двінської затоки Білого моря, на відстані 40 км від міста Северодвинск і 100 км від міста Архангельськ, стався вибух, що супроводжувався людськими жертвами і короткочасним підвищенням радіаційного фону. Тоді влада регіону РФ запевнила, що викидів шкідливих речовин в атмосферу не було, а радіаційний фон на місці аварії - в нормі.

Однак, датчики автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки  таки зафіксували підвищення радіаційного фону в Северодвинську. За даними Росгідрометцентру, допустимі показники було перевищено в 4−16 разів.

12 серпня у Росатомі заявили, що п'ятеро співробітників Саровського ядерного центру загинули в Архангельській області минулого тижня під час випробування «нового спецвиробу». Район Двінської затоки Білого моря після інциденту на місяць закрили для вільного плавання.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: