Зеленський передав усі свої частки у бізнесі партнерам, – ЗМІ

image (54)

Президент України Володимир Зеленський вийшов зі складу власників низки комерційних компаній. 

Про це свідчать дані Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, пише РБК-Україна.

Зокрема, Зеленський більше не значиться серед власників компаній, які вказував у своїй декларації перед обранням на посаду президента в травні 2019 року.

Тоді Зеленський повідомив, що йому повністю належать компанії «Киноквартал» і «Студія Квартал-95», а також він володіє частками ще в десяти українських компаніях.

Тепер, згідно з даними в Єдиному державному реєстрі, частки Зеленського перейшли близьким друзям президента Борису і Сергію Шефиру. Причому, за даними джерел агенства, компанії були продані 24 квітня 2019 року.

Зокрема, Зеленський передав братам Шефирам частки в компаніях «Кіноквартал» і «Студія Квартал-95» , «Анімаційна студія 95», «Квартал ТВ», «Продюсерський центр «Ліга Сміху» тощо.

Також за даними джерел РБК-Україна, угоди по компаніям «Квартал ТВ», «Квартал-Концерт», «Зеларі Фіш» (частиною володіла Олена Зеленська), ресторан «Фіш Хаус» і «Гауді Студіо» були оформлені 15 березня 2019 року, тобто до першого туру президентських виборів.

Варто зазначити, що в травні Зеленський також повідомляв, що він володіє акціями компаній Vilhar Holdings Limited, Aldorante Limited і GREEN FAMILY LTD, зареєстрованих на Кіпрі. Але інформація по закордонним компаніям не міститься в українському реєстрі.

Однак раніше Сергій Шефір повідомив виданню «The Бабель», що Зеленський продовжить отримувати дивіденди від роялті. Крім того, брати зобов'язалися повернути його частку після закінчення п'яти років.

Відзначимо, раніше в оточенні Зеленського розповідали, що після президентського терміну йому повернуть передані частки в компаніях. Крім того, нинішній президент продовжить отримувати дивіденди від роялті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: